T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 3 OCAK 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Fişleme maliyeti 5 trilyon

Hakkında 2 bin 131 yıla kadar hapis cezası istenen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Yücel Aşkın'dan, fişlenen öğretim üyeleri yaklaşık 5 trilyon TL tazminat istedi.

Yakup
Bulut

Hakkında 2 bin 131 yıla kadar hapis cezası istenen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Yücel Aşkın'dan, fişlenen öğretim üyeleri yaklaşık 5 trilyon TL tazminat istedi. Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin mahkemeye davet ettiği 418 fiş mağdurunun 108'i davet üzerine mahkemeye yazılı olarak başvuru yaptı. Mağdur öğretim üyeleri müdahillik dilekçelerinde fişlerin yıllarca akademik kadrolarını engellediğini ve maaşlarını da bu gecikmelere göre eski kadrolardan aldıklarını belirterek 50'şer milyar lira tazminat istedi.

MAAŞIMI ENGELLEDİLER

"Çete" davasına müdahil öğretim üyelerinden YYÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Yeniçağ Tarihi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Oflaz, mahkemeye başvurusunda 2000 yılında doçentlik aldığı halde üniversitenin kendisine bu kadroyu 2004 yılında verdiğini belirtti. Oflaz, sözkonusu 4 yıl boyunca maaşını eski kadrosu yardımcı doçent kadrosundan aldığını, bu mağduriyete de hakkında tutulan fiş dosyalarının neden olduğunu belirtti. Fişlerde kendisi hakkında bulunulan iddiaların tamamen hayal ürünü olduğunu ve reddettiğini söyleyen Oflaz, "Beni memur diye güvenlik için kaydetmelerinin bir dereceye kadar tevilini yapabilirler ancak, evde oturan eşimin fişlenmesi neden? Eşim bu fişlerle mağdur edilmiştir" diyerek maddi tazminat talebinde bulundu.

YYÜ Ziraat Fakültesi'nden emekli Prof. Dr. Nurhan Akyüz de Rektör'ün cezalandırma olarak öğretim üyelerini özellikle batıdaki üniversitelere gönderdiğini belirtti. Akyüz, "Doğudaki üniversitelerde öğretim üyeleri 'gelişme ödeneği' şeklinde yapılan eklerle daha fazla maaş alıyor. Ancak Rektörlük yapılan görevlendirmelerde özellikle batıdaki maaşların çıplak olarak en alt limitte alındığı üniversiteleri tercih etti. Oralara sürgün yapıldı" dedi.

YYÜ Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Öğretim görevlisi Davut Okçu da kendisi hakkında il dışında doktora çalışmasına gittiği için "1/30 oranında aylıktan kesme cezası" verildiğini, bu cezaların da fişlerde yapılan ayrımcılık sonucu maddi haksızlık olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Rektör Aşkın'ın kasasından hakkında bilgi çıkan 418 kişi mahkemeye davet edilirken bunlardan henüz 108'i davaya müdahil oldu. Maddi tazminat talebinde bulunan öğretim üyesi sayısının artması durumunda Rektör Aşkın'dan talep edilen miktar 20 trilyona kadar çıkabilecek.

Durumu iyiye gidiyor

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Yücel Aşkın'ın ruhsal rahatlamanın getirdiği süratli bir iyileşme içerisinde olduğu belirtildi. YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Hüseyin Avni Şahin, Aşkın'ın taburcu edilmesi ile ilgili kararın yarın netlik kazanacağını söyledi.


Geri dön   Yazdır   Yukarı


 ANKET

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi