T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 6 OCAK 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

5 bölge tehlike altında

Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker, "Bölgede 5 değişik mihrakta kuş gribi tespiti yapıldı. Her türlü mücadele yapılıyor" dedi

Kuş gribi nedeniyle iki kişinin hayatını yitirmesinin ardından Tarım Bakanı Mehdi Eker beraberinde bir heyetle Iğdır'a gitti. Kuş gribiyle ilgili mücadele çalışmalarının etkin şekilde sürdürüldüğünü kaydeden

Eker, "Bu bölgede 5 değişik mihrakta tespit yapıldı. Her türlü mücadeleyi yapıyoruz" dedi. Eker, Iğdır'ın Aralık ilçesinde16 Aralık'ta aldıkları ihbarın ardından itlaf çalışmalarına başladıklarını 26 Aralık'ta da tavuklarda kuş gribinin tespit edildiğini belirterek o günden beri hem itlaf hem dezenfeksiyon çalışmalarının kesintisiz sürdüğünü söyledi. Iğdır'da bölge valileri ile bir toplantı yapacağını belirten Tarım Bakanı, şüpheli hayvanların itlafı için de bakanlığın fonlarından 7 trilyon liralık acil ödenek ayrıldığını söyledi.

Eker, Kars Havaalanı'nda gazetecilerin sorularını cevaplandırarak, kuş gribiyle ilgili ihbar alınan yerlerde karantina tedbiri uygulandığını belirterek, Iğdır'da yapılan çalışmaları inceleyeceğini ifade etti.

Bu arada Bakan Eker'in bahsettiği bölgelerin Erzurum'un Horasan, Urfa'nın Hilvan ilçeleri ile Iğdır merkez ve Aralık ilçesinde olduğu belirtildi. İtlaf çalışması yapılan yerler ise Yozgat, Erzurum, Ağrı ve Van olarak açıklandı.

Akdağ: Salgın beklemiyoruz

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'de bir kuş gribi salgını beklemediklerini belirterek, "Ama kanatlı hayvanlarla hijyenik olmayan ortamlarda irtibat ve yakın temas halinde olan aileler ve çocukları için bir risk söz konusu" dedi. Akdağ, CNN Türk'ün canlı yayınında Manyas'taki olayda meselenin kolayca sonlandırılabildiğini, çünkü buradaki karantinanın bir çiftlikte olduğunu anımsattı. Sürekli olarak karantinadan bahsedildiğini ifade eden Akdağ, hayvandan insana bulaşma mümkün olduğu için, insanlar açısından bir karantinanın "kesinlikle" söz konusu olmadığını bildirdi.

İLAÇ SIKINTISI YOK

Kuş gribine karşı etkili olan ilaçtan Bakanlık stoklarında yeteri kadar bulunduğunu ifade eden Akdağ, Van'a 3 bin kutu gönderildiğini bildirdi. Kanatlı hayvan ve ürünlerinin yenilmesi konusunda da Akdağ, " Vatandaşımızın beyaz et ve yumurta tüketimini azaltabilecek birtakım davranışlar içine girmememiz lazım" dedi.

Av yasağı ilan edildi

Kuş gribi vakaları nedeniyle Erzurum, Erzincan, Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan, Tunceli, Van, Bingöl ve Muş illerinde kanatlı yaban hayvanlarının avı, 7 Ocak'tan itibaren ikinci bir emre kadar yasaklandı. Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, kuş gribinin kanatlı hayvanlar tarafından yayılmasını önlemek amacıyla dünden itibaren Doğu Anadolu Bölgesi'nde süresiz av yasağı getirildiğini bildirdi. Pepe, Antalya'nın Belek Beldesi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, kuş gribi nedeniyle ölenlere Allah'tan rahmet ve hastalara acil şifalar diledi. Olayı büyük bir panik havasına sokmanın hiç de doğru olmadığını belirten Pepe, şunları kaydetti: "Olayı olduğundan ne daha büyük ne daha küçük göstermek lazım. Büyük bir panik havasına sokmak hiç de doğru değil. Türkiye'nin turizmini, ihracatını, ticaretini, ülkenin geleceğini düşünmek lazım." "Göçmen kuşların Türkiye üzerinden geçişine dair tedbir alacak mısınız?" şeklindeki soruya gülerek yanıt veren Bakan Pepe, dünyada henüz kuşların göç yollarını değiştirecek bir buluş olmadığını söyledi.


Geri dön   Yazdır   Yukarı


 ANKET

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi