T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 6 OCAK 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

KUŞ GRİBİ YASAKLARI

Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, kuş gribi önlemleri kapsamında kriz masası oluşturulduğunu, Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu ve Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Meclisi'nin olağanüstü toplanıp gerekli tedbirleri ve kararları alarak uygulamaya başladığını bildirdi.

Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, kuş gribi önlemleri kapsamında kriz masası oluşturulduğunu, Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu ve Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Meclisi'nin olağanüstü toplanıp gerekli tedbirleri ve kararları alarak uygulamaya başladığını bildirdi. Van'da canlı hayvan hareketinin yasaklandığını belirten Vali Tanılır kuş gribiyle ilgili aldıkları önlemleri şöyle anlattı: "Bu hayvanların semt pazarları, hayvan pazarları ve yerleşim birimleri arasındaki hareketi engellenmiştir. Bunun dışında hayvan sahiplerinin ikinci bir emre kadar hayvanlarını kapalı mekanda tutma kararı alındı. Şüpheli görülen alanlara görevli ekipler dışında kimsenin girmesine izin verilmeyecek.

KRİZ MERKEZİ OLUŞTURULDU

Vatandaşların konuya duyarlı olması gerektiğini vurgulayan Tanılır "Halkımız paniğe kapılmamalı. Tavuk, kaz ve benzeri hayvan hastalıkları ve ölümleri mutlaka ilgili kurum ve kuruluşlara bildirmeli" dedi. Vali Tanılır vatandaşların olası bir durum karşısında, kriz merkez telefonu (0 432 214 96 39), sağlık müdürlüğü telefonu (0432 210 16 15) ve Tarım Müdürlüğü telefonunu (0 432 222 02 37) arayabilecekleri ifade etti.

AB, heyet gönderiyor

AB, Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde kuş gribi salgını görülmesi üzerine uzmanlarını Türkiye'ye gönderme kararı aldı. AB Komisyonu'nun sözcülerinden Micheal Mann, AB Komisyonu'nun görevlendirdiği veterinerlerden oluşan bir heyetin, Dünya Sağlık Örgütü heyetiyle birlikte bugün Türkiye'ye ulaşacağını belirterek, Türk yetkililerin de katılımıyla durumu inceleyeceklerini ifade etti.

  • BERİVAN ORUÇOĞLU/ BRÜKSEL

    WHO: Büyük sürpriz olmadı

    Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Küresel Grip Programı Başkanı Dr. Klaus Stohr, Türkiye'de kuş gribi vakalarının büyük bir sürpriz oluşturmadığını belirtti. Test sonuçlarının büyük olasılıkla doğru olduğunu kaydeden Stohr, Türkiye'de test yapan laboratuvarın WHO ile işbirliğini yapan laboratuvar olduğunu söyledi. Stohr, Türkiye'deki olayın üzüntü verici olduğunu belirterek, vakaların virüsün yayılmasının önlenemediğini gösterdiğini söyledi.

  • CENEVRE (ANKA)

    BM: Paniğe gerek yok

    Kuş gribi Uzakdoğu ve Çin'den sonra ilk kurbanını Türkiye'den alması üzerine BM'den de bir açıklama geldi. BM'de kuş gribi hastalığı üst düzey koordinatörü ve eski Dünya Sağlık Örgütü yetkilisi olan Dr. David Nabarro, Reuters'a yaptığı açıklamada, söz konusu haberlerin rahatsız edici olduğunu belirtirken, "Ancak tavuklar veya diğer kümes hayvanlarında önemli ölçüde kuş gribi salgını görülen bir ortamda, ara sıra insanlarda kuş gribi vakaları görmeyi bekliyoruz. Paniğe gerek yok" dedi.

    Fatma Koçyiğit defnedildi

    Kuş gribi hastalığı nedeniyle hayatını yitiren Fatma Koçyiğit'in cenazesi toprağa verildi. Koçyiğit'in cenazesi, babası Zeki Koçyiğit ve yakınları tarafından Van 100. Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden alındı. Doğubayazıt'a getirilen cenaze, Şehir Camisi'nde kılınan namazın ardından, şehir mezarlığında toprağa verildi. Koçyiğit'in cenazesi, 1 Ocak tarihinde kendisiyle aynı hastalıktan dolayı hayatını yitiren kardeşi Mehmet Ali Koçyiğit'in mezarının yanına defnedildi.

    Zatüree teşhisi yanlış değil

    Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Turan Buzgan, kuş gribi vakalarında doktorları yerinde ve hızlı müdahalelerinden dolayı tebrik etti. Müdahale sürecinde hiçbir gecikme yaşanmadığını söyleyen Buzgan ilçede aileye ilk müdahaleyi yapan sağlık ocağı yetkililerinin doğru teşhisine dikkat çekerek, "Hastalık diğer solunum yolu enfeksiyonlarının benzeri belirtileri gösterdiği için, anında yapılan kuş gribi teşhisi ve tedavisini uygulamaları çok başarılıdır " dedi. Hayatını kaybeden iki kardeşin kuş gribi kaynaklı zatüre nedeniyle öldüklerini belirten Buzgan, "Kuş gribi akciğerlerde zatüreeye yol açıyor" şeklinde konuştu.

  • YAKUP BULUT / ANKARA

    İstanbul'da kuş gribi yok

    Bir tv kanalının İstanbul Fatih'te toplu güvercin ölümleri görüldüğü şeklindeki haberi dün paniğe neden oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan İstanbul Tarım İl Müdürü Ahmet Kavak, ilde şu ana kadar kuş gribi vakasına rastlanmadığını bildirdi. Kavak, ölü kuşların bulunduğu yönünde zaman zaman kendilerine yapılan ihbarların il ve ilçe müdürlüğü elemanlarınca değerlendirildiğini, alınan numunelerin tahlillerinin yapıldığını ve sonuçlarının takip edildiğini söyledi.

  • İSMAİL ZELVİ


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi