T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
Y A Z A R L A R 6 OCAK 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Metin BADEMLİ

Kayseri-Sivas

İlk yarının sürpriz takımları olan Kayserispor, Sivasspor ve Kayseri Erciyesspor, lige renk katarken, umduğunu bulamayan 18 takımdan 12'si başarıyı teknik adam değiştirerek aradı. Daha ilk 10 haftada 11 takım, ikinci teknik adamla sözleşme imzalarken, Rizespor, ilk yarıyı üç antrenörle tamamladı. Ancak Denizlispor, Ankaragücü, Ankaraspor, Samsunspor, Rizespor ve Vestel Manisaspor'da bir şey değişmedi. Faruk Hadzibegiç'in yerine Hüseyin Kalpar'ı getiren Gaziantepspor'un ikinci yarıda neler yapacağını birlikte göreceğiz..Gençlerbirliği, Malatyaspor, Diyarbakırspor, Beşiktaş ve Trabzonspor ise teknik adam değişikliklerinden dolayı hayal kırıklığı yaşamadı.

Ligin en az faul yapan ekibi, Diyarbakırspor (220- ortalama: 13), faul şampiyonları ise Gençlerbirliği (315-ortalama: 18) ve V. Manisa (312- ortalama: 18)

En az faul yapan takımlar arasında Trabzonspor ve Samsunspor ( Toplam 230), Fenerbahçe (228), K.Erciyes 237) ve Galatasaray (239), en çok faul yapan takımlar arasında ise Sivasspor (303) ve Denizlispor (284) yer alıyor.

İlk yarının en centilmen takımı Fenerbahçe ( 28 sarı-1 kırmızı) Onu 32 sarı-1 kırmızı ile Ankaragücü ve Sivasspor (37 sarı-1 kırmızı) izliyor..En hırçın takımlar ise; Gaziantepspor (43 sarı-6 kırmızı), Ankaraspor ( 41 sarı-6 kırmızı) V. Manisa (57 sarı-3 kırmızı), Beşiktaş ( 42 sarı-4 kırmızı) ve K. Erciyes (40 sarı-5 kırmızı)

Futbolcular arasında da Johana (V. Manisa) 8 sarı kartla en çok kart gören isim. Onu Çağdaş (Beşiktaş), Hürriyet (Ankaraspor) ve D'Haene (V. Manisa) 7'şer, Cumhur 6 sarı kartla izliyor. Juppi (Diyarbakırspor) 6 sarı-1 kırmızı kart gördü. Galatasaraylı Orhan Ak ve Gençlerbirliği futbolcusu Ayman, 5 sarı-1 kırmızı kart, Ramazan (Ankaraspor), Koray (Beşiktaş), Ceyhun (Konya), Meduna (V. Manisa) ve Serge Die (K. Erciyes) 4 sarı-1 kırmızı kartla cezalandırıldı.

İlk yarının ofsayt şampiyonları da Gençlerbirliği (76) ile Denizlispor (74) Malatyaspor 69, Beşiktaş da 68 ofsayt ile onları izliyor. Futbolcuları en az ofsayta düşen takımlar da şöyle: Gaziantep ve K.Erciyes (29), Ankaragücü (30), Ç. Rize (35)

Fenerbahçe ve Samsunspor 4'er penaltı ile en çok penaltı kazanan takımlar. Onları 3 penaltı ile Ç. Rizespor izliyor.

Gençlerbirliği, Ankaragücü ve Beşiktaş, henüz penaltı ile tanışamadı.. 10'ar maç yöneten hakemlerden Serdar Tatlı ve Yunus Yıldırım ile 6 maça çıkan Süleyman Abay, henüz penaltı noktasını göstermedi. 3 maç yöneten Zafer Önder İpek ise, 3 kez penaltı noktasını gösterip rekor kırdı.



Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi