T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 6 OCAK 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Kayıp ajanda Elkatmış'ta

Olaylara karıştığı iddia edilen astsubayların Şemdinli patlamalarını aydınlatacağı öne sürülen kayıp ajandaları nihayet ortaya çıktı. TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Elkatmış, kayıp 2 ajandayı bulduğunu açıkladı

Şemdinli patlaması sonrasında kaybolan ve olayların aydınlatılmasına ışık tutacakları ileri sürülen jandarma istihbarat astsubaylarına ait 2 ajanda bulundu. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış, "İki ajandayı da bir yerden temin ettim. Fotokopi yapıp Hakkari İl Jandarma Komutanlığı ve Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdim" dedi. Jandarmanın 'belgelerimiz kayıp' dediği, toplam 191 sayfadan oluşan ajandalardaki bilgiler, patlamalarda kapalı kalan bölümlere ışık tutacak. Elkatmış ajandaları kimden aldığını ise açıklamadı.

FOTOKOPİLERİ ALINMIŞ

Jandarma istihbarat elemanlarına ait iki farklı ajanda bulunuyor. Birinci ajanda toplam 76 sayfadan oluşuyor. Fotokopisi alınan ajandanın iki sayfası bir sayfa şeklinde çoğaltılmış. 2003 yılının takvimine göre hazırlanan birinci ajandanın yanında ayrıca toplam 115 sayfadan oluşan ikinci bir ajanda var. Her iki ajandadaki notlar el yazısı ile kaleme alınmış. Birinci ajandanın iki yapraklı bölümü tek bir sayfa halinde çoğaltılmış, diğeri ise her bölümü ayrı bir sayfa halinde çoğaltılmış durumda.

KOPYALAR SAVCI VE JANDARMAYA

Komisyon Başkanı Mehmet Elkatmış, kendisine ulaşan ajandadan 2 ayrı fotokopi yaptı. Fotokopilerden biri Hakkari İl Jandarma Komutanı Erhan Kubat'a diğeri ise olaylarla ilgili soruşturmayı yürüten Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Elkatmış, "İki gün önce fotokopileri Van ve Hakkari'ye gönderdim" dedi. Ajandayı nereden temin ettiği yönündeki soruya Elkatmış, "Bir yerden temin ettim" demekle yetindi. Şemdinli, Yüksekova ve Hakkari'de inceleme yapan İnsan Hakları Komisyonu, patlamalara ilişkin hazırlanan rapora, ajandada yer alan bazı bilgileri de yansıtacak.

SAVCI, CANAN'I ÇAĞIRDI

Şemdinli patlamalarını soruşturan Van Cumhuriyet Başsavcılığı, olaylar sırasında ilçede bulunan CHP Hakkari Milletvekili Esat Canan'ın bilgisine başvuracak. Esat Canan, iki gün önce savcılıktan yazı geldiğini belirterek, Yeni Şafak'a, "Savcılık bilgime başvurmak için yazı gönderdi. Bayramdan sonra gidip, bildiklerimi anlatacağım. Patlamalara ilişkin bazı olaylar saptırılıyor. Meclis Komisyonu'na yanlış bazı bilgiler verildi" dedi.

  • VELİ TOPRAK / ANKARA

    JİTEM'in günlüğü

    Astsubayların kullandığı Reanult marka otomobilin bagajından çıkan ajandalarda, jandarma istihbarat elemanlarının bölgede yürüttükleri çalışmalara ilişkin yazdıkları 'günlük' ve 'istihbari bilgileri' yer alıyor. Ajandada patlamaların 'perde arkasına' ilişkin bilgilerin olduğu öğrenildi. Ajandalarda, bölgede güçlü üç aşiretin yapısı ve reisleri ile ilgili bilgiler yeralıyor. Ajandada, aşiretlerin kimlere yakın durduğu da not alınmış. Şemdinli'nin Derecik Beldesi'ne ilişkin bilgiler önemli yer tutuyor. Takip edilen kişilerin telefon numaraları da bulunuyor. Notlar arasında, patlamalara ilişkin bilgiler de yeralıyor.


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi