T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 7 OCAK 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

10 bölge karantinada

Doğubayazıt'ta görülen ve 3 kişinin ölmesine sebep olan kuş gribi yurda yayılıyor. 10 bölgede karantina uygulanıyor. Hastalık 5 bölgede kesin olarak tespit edilirken, 5 ayrı yerde de tahlil sonuçları bekleniyor

Behçet
Güngör

Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde görülen ve 3 kişinin ölmesine sebep olan kuş gribi, yurda yayılıyor. Kuş gribinin bulunduğu kesinleşen ve şüphelenilen toplam 10 bölgede karantina uygulanıyor.

Hastalığın 5 bölgede görüldüğü kesinleşti. Ağrı, Iğdır'ın Aralık ilçesi, Iğdır merkeze bağlı Topçular ve Bağlar Mahallesi, Erzurum Horasan ve Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde kuş gribi virüsü görüldüğü kesinleşti. Bu bölgelere hayvan giriş ve çıkışları yasaklandı. Bölgeye giren herkes dezenfekte ediliyor.

BÜTÜN İLLER ALARMDA

Kuş gribi virüsü şüphesi bulunan

5 bölgede de alınan numuneler laboratuvarlara gönderildi. Ağrı Doğubeyazıt, Erzurum Şenkaya, Van merkezdeki bazı mahalleler ve Erciş ilçesi, Yozgat'ın Akdağmadeni ilçelerinde kuş gribi bulunduğu şüphesiyle numuneler alındı, bu yerlere hayvan giriş ve çıkışları yasaklandı. Tarım ve Köyişeleri Bakanlığı, kuş gribinin daha da yaygınlaşmaması için bütün illere talimat gönderdi.

ANKARA'DA KANATLI YASAĞI

Ankara'nın Nallıhan İlçesi'nde ölü bulunan 2 yaban ördeğinin de kuş gribinden öldüğü kesinleşti. Ankara-Nallıhan Davutoğlan Yaban Hayatı Geliştirme Sahası civarında köylüler tarafından ölü bulunan 2 yaban ördeğinin kuş gribi virüsü yüzünden öldüğü belirlendi. Ankara Tarım İl Müdürlüğü yetkileleri ile Nallıhan Tarım İlçe Müdürlüğü yetkilileri bölgede incelemelerde bulundu. Yaban ördeklerin kuş gribi virüsünden öldükleri kesinleşince bölgeye karantina uygulanmaya başlandı. Ankara Valiliği ikinci bir emre kadar ilde kanatlı hayvan girişini yasakladı.

KAYSERİ'DE DE TAVUKLAR ÖLDÜ

Kayseri, Afyon, Adana ve Siirt'te de kanatlı hayvan ölümleri görüldü. Kayseri'nin Kocasinan İlçesi Boztepe mahallesinde Kızılkaya ailesi, besledikleri 40 tavuklarından 27'sinin ölmesi üzerine Tarım Müdürlüğü'ne başvurdu. Ölen tavuklardan alınan örnekler Ankara'ya gönderildi. Bu arada Yozgat'ın Akdağmadeni İlçesine bağlı Altılızaim Geçidi köyündeki tavuk ölümlerinden sonra komşu iki köyde daha tavuk ölümlerine rastlanıldı. Yozgat Valisi Gökhan Sözer, daha önce karantina altına alınan Altılızaim Geçidi köyünün komşusu olan Uzakçay ve Kuşlukaçağı köylerinde 30 civarında tavuğun öldüğüne dair ihbarda bulunulduğunu bildirdi.

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Öte yandan "Kuş gribi" konusunda Sağlık Bakanlığı ve Tarım Bakanlığı'nın birlikte çalıştığı bir "kriz yönetimi" oluşturdu. Kriz masasında Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Tarım Bakanlığı Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri birlikte mesai yapacak.


Geri dön   Yazdır   Yukarı


 ANKET

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi