T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 7 OCAK 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Sezer'in sınır aşan başörtü yasağı

Cumhurbaşkanı Sezer, Çankaya Köşkü'nde uyguladığı başörtüsü yasağını uluslararası boyuta taşıdı. Sezer'in eşi başörtülü olan Afgan Cumhurbakanı Karzai'yi de Türkiye'ye eşsiz davet ettiği ortaya çıktı

Bilal
Çetin

Eşi başörtülü olduğu için TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bakan ve AK Parti milletvekillerine eşsiz davetiye gönderen Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 'başörtü vetosunun' sınırlarını genişletti. Sezer, eşsiz davetiye ısrarını uluslararası boyuta taşıdı. Sezer'in, Afganistan Cumhurbaşkanı Hamit Karzai'yi Türkiye'ye eşsiz olarak davet ettiği ortaya çıktı.

Afganistan Cumhurbaşkanı Karzai'nin eşsiz olarak davet edilmesi Çankaya Köşkü'nde verilen akşam yemeğinde krize neden oldu. Cumhurbaşkanı Sezer'in eşi Semra Sezer ile Karzai arasında geçen diyalog Dr. Zenat Karzai'nin davet edilmediğini ortaya çıkarttı. Çankaya Köşkü'ndeki yemek sırasında Hamit Karzai, Semra Sezer'e "Sizi Afganistan'da görmekten büyük onur duyarız" dedi. Semra Sezer'in ise "Ama siz eşinizi getirmemişsiniz" demesi üzerine Karzai'nin "Bana davet gönderilirken eşim davet edilmedi. Davet edilseydi onu da getirirdim" karşılığını verdiği öğrenildi.

HERKESİ EŞLİ ÇAĞIRIYOR

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Çankaya'da ağırladığı Cumhurbaşkanlarını eşli olarak davet ediyor. ABD Başkanı George W. Bush ile Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin başta olmak üzere bütün liderleri eşli olarak çağrılıyor. Sezer, İran ziyaretine eşi Semra Sezer'i götürmediği için Cumhurbaşkanı Muhammet Hatemi de Ankara ziyaretine başörtülü eşini getirmedi. Sezer, eşlerinin başı açık olan Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad ile Ürdün Kralı Abdullah'ı ise eşli olarak davet etti.

Sezer'in, Karzai'yi eşsiz davet etmesine rağmen Çankaya'daki başörtüsü yasağı Afgan kadın bakan tarafından delindi. Karzai'nin heyetinde yer alan Bakan Mesude Celal, Çankaya Köşkü'ndeki akşam yemeğine başörtülü olarak katıldı.

KADEH KALDIRILMADI

Çankaya Köşkü'nde Karzai onuruna verilen akşam yemeğinde kadeh kaldırılmaması da dikkat çekti. Afgan İslam Cumhuriyet Başkanı olması nedeniyle Sezer'in yemekte kadeh kaldırmamayı tercih ettiği belirtiliyor.

Afgan Kadın Bakan Mesude Celal, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ile biraraya geldi. Afganistan Parlemantosundaki üyelerin yüzde 25'nin kadın olması, Afganistan'ın bu konuda Türkiye'den ne kadar ileri olduğunu gözler önüne serdi. Mesude Celal, Afgan kadınlarının Türkiye'de üniversite eğitimi görmesini istediklerini aktardı.


Geri dön   Yazdır   Yukarı


 ANKET

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi