T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
D Ü N Y A 8 OCAK 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Sevdikleri yerde öldüler

Beypazarı, Mekke'de vefat eden hemşirelere ağlıyor. Handan hemşirenin eşi Kamil Kurtuluş, eşinin en çok sevdiği yerde öldüğünü söyledi. Şengül Uzuner'in eşi Arif Uzuner ise, "oraya çok isteyerek ve severek gitmişti. Nasip böyleymiş" dedi

Beypazarı, Mekke'de çöken El Hayır Oteli'nin altında kalarak vefat eden hemşireler Şengül Uzuner ile Handan Kurtuluş'a ağlıyor. Handan hemşirenin eşi Kamil Kurtuluş ile Şengül hemşirenin eşi Arif Uzuner, hemşirelerin en çok sevdikleri yerde vefat ettiklerini söylediler.

Handan Kurtuluş
Şengül Uzuner
Handan Kurtuluş'un eşi Kamil Kurtuluş, eşinin vefat ettiği toprakları çok sevdiğini belirterek, en sevdiği topraklarda vefat ettiğini söyledi. Kamil Kurtuluş, eşinin geçen yıl da hacca gitmek için başvurduğunu hatırlatarak, "Eşimin geçen yılki başvurusu kabul edilmemişti. Bu yıl sınava kazandı görevli olarak Diyanet'le birlikte gitti" diye konuştu.

Eşiyle en son Çarşamba günü görüştüğünü ifade eden Kamil Kurtuluş, "O günden sonra görüşmedik. Cuma günü kaybolduğu belirtildi. Önce endişelendik sonra yıkılan binanın altında cesedi çıkmayınca biraz rahatladık. Cuma akşamı kötü haberi aldık" dedi.

"TÜRKİYE'YE GETİRMEK İSTERDİM"

Kamil Kurtuluş eşini Türkiye'ye getirmek istediğini ifade ederek, ancak Suudi Arabistan'ın orada vefat edenleri geri göndermediğini söyledi. Yakın bir zamanda Suudi Arabistan'a gitmeyi planlamadığını söyleyen Kurtuluş, birkaç yıl sonra umreye giderek hem kutsal mekanları hem de eşinin kabrini ziyaret etmeyi planladığını ifade etti.

Kamil Kurtuluş, biri kız biri erkek olmak üzere iki çocuğunun olduğunu belirterek, küçük çocuğunun henüz annesinin öldüğünü bilmediğini söyledi. Kamil Kurtuluş, çocuğunun sünnet düğününde çekilen görüntüleri bilgisayarda izleyerek, eski günleri anarken, bir yandan da dolan gözlerini çocuklarından saklamaya çalışıyor.

"ÇOK İSTEYEREK VE SEVEREK GİTMİŞTİ

Hemşire Şengül Uzuner'in eşi Arif Uzuner ise, eşinin kutsal topraklara gitmeyi çok istediğini belirterek, "Çok severek ve isteyerek gitmişti. Nasip böyleymiş" dedi. Arif Uzuner, 6 yaşında Berat ve 10 yaşında Büşra diye iki çocukları olduğunu ifade ederek, Berat'ın annesinin öldüğünü bilmediğini söyledi.

Arif Uzuner, Suudi Arabistan'ın eşinin cenazesini Türkiye'de defnedilmesine izin vermediğini kaydederek, bu yüzden en kısa zamanda oraya giderek eşinin kabrini ziyaret etmek istediğini belirtti.

Enkazın altından cesetleri çıktı

Mekke'de önceki gün kaybolan hemşireler Şengül Uzuner ve Handan Kurtuluş'un çöken otelin enkazı altında kalarak öldükleri belirlendi. Alınan bilgiye göre, çöken El Hayır Oteli'nin enkazında sürdürülen çalışmalar sırasında, Mekke'ye görevli olarak giden hemşireler Şengül Uzuner ile Handan Kurtuluş'un cesetlerine ulaşıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Dairesi Sağlık Merkezi Başkanı Dr. Mehmet Bekaroğlu, yaptığı açıklamada, El Hayır Oteli'nin enkazında cesetleri bulunan hemşireler Şengül Uzuner ve Handan Kurtuluş'un cenazelerinin Mekke'de toprağa verileceğini kaydetti. Bu arada, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, "Hemşirelerimiz görev şehidi sayılır. Acımız çok büyük, hepimizin başı sağ olsun" dedi. Bardakoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kurulan Mekke Hastanesi'ne gelerek, burada görev yapan sağlık personeline taziyelerini bildirdi.

  • BEHÇET GÜNGÖR / ANKARA

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi