T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 12 OCAK 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Otomotiv fabrikalarına ziyaretçi akını

İhracattaki başarısını sürdüren otomotiv fabrikaları, çoğunluğu yabancılardan oluşan ziyaretçilerin akınına uğruyor

Üretim ve ihracatta önemli başarılara imza atan Türk otomotiv sektörü, her yıl üretim tesislerini görmek isteyen çoğu yabancı binlerce ziyaretçiyi de ağırlıyor. Tofaş ve Renault'un Bursa, Mercedes-Benz Türk'ün Hoşdere ve Aksaray, Ford ve Hyundai'ın Kocaeli ile Temsa'nın Adana fabrikaları, son yıllarda gerek şirketlerin yurtdışı temsilcilikleri çalışanları, çok sayıda yabancı heyet üyeleri tarafından ziyaret ediliyor. Sayıları her yıl artan fabrika ziyaretçileri arasında dünyanın dört bir yanından gelen yabancıların yarı sıra resmi kurum çalışanları ve üniversite grupları da bulunuyor. Genel olarak otomotiv endüstrisinde ve bağlı konularda faaliyet gösteren kişiler tarafından ziyaret edilen fabrikalarda, üretim süreçleri ve sektörle ilgili bilgiler veriliyor. Uluslararası otomotiv firmalarının bazı modellerinin sadece Türkiye'de üretilmesi de ziyaretçiler için bu fabrikaları çekici kılıyor.

HYUNDAI-ASSAN
Hyundai Assan'ın İzmit fabrikasına her yıl özellikle Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve Arabistan temsilciliklerinden çeşitli eğitimler almak üzere gruplar geliyor. Fabrika, belirli ürün eğitimleri için Uzakdoğu ülkelerinden de ziyaretçilere ev sahipliği yapıyor. Hyundai'ın Türkiye çapındaki Türk Eğitim Derneği okullarında okuttuğu "Hyundai Meşaleleri" öğrencileri de fabrikayı ziyaret eden gruplar arasında yer alıyor. Accent Era, Starex hafif ticari araç grubu ve H100 Panel Van modelleri için bölgenin tek tedarik merkezi konumunda bulunan fabrika, her yıl bir önceki yıla göre daha fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor.

TOFAŞ
Tofaş'ın Bursa fabrikasına daha çok İtalya, Fransa, Belçika, Rusya, Mısır, Bulgaristan, Almanya, Polonya, Hindistan, Çin, Suriye ve Türk Cumhuriyetleri'nden ziyaretçiler geliyor. Son 5 yılda fabrikada yüzde 300 ziyaretçi artışı yaşandı. Fabrikayı geçen yıl gezen ziyaretçi sayısı ise 11 bin kişi civarında bulunuyor.

MERCEDES-BENZ
Mercedes-Benz Türk'ün Hoşdere ve Aksaray fabrikalarına tam 43 ülkeden ziyaretçi geldi. 2005 yılında Mercedes-Benz fabrikalarını yaklaşık 2 bin kişi ziyaret etti. İşin ilginç tarafı, bu ziyaretçilerden 500'ü, firmanın Türkiye'de üretilen yeni şehirlerarası otobüsü "Travego"yu görmeye gelmesi.

TEMSA
Temsa'nın Adana'daki fabrikasına Avrupa'dan ve ihracat yaptığı komşu ülkelerden ziyaretçi geliyor. Geçen yıl 24 ülkeden çok sayıda ziyaretçi ağırlayan fabrika, tedarikçiler ve danışmanlarca ürün geliştirme faaliyetlerinde bilgi alışverişinde bulunmak için de ziyaret ediliyor.

FORD
Ford'un Kocaeli'ndeki fabrikası Avrupa, Arap Yarımadası, Avustralya, Uzakdoğu ülkeleri ve ABD'den çok sayıda ziyaretçi ağırlıyor. Ford Otosan'ın 2002 yılında Transit Connect'i üretmeye başlayıp çok yüksek rakamlarla araç ihraç etmesi sonucu fabrikaya gelen yabancı ziyaretçi sayısı da artmaya başladı.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


 ANKET

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi