T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 23 OCAK 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Bir liderin hesabında 'muazzam' para var!

Maliye Bakanı Unakıtan, 'genel merkez inşaatı yaptıran bir parti genel başkanının banka hesabında muazzam para' bulunduğunu açıklaması Ankara'yı karıştırdı. "O partinin hesabında da 150 milyon YTL var" sözüde başkentte 'o lider kim' tartışması başlattı

Veli
Toprak
Maliye Bakanlığı'nın, tüm bankalarda 50 bin YTL'nin üzerindeki hesaplarda yaptığı inceleme, bir siyasi parti genel başkanının şahsi hesabında yüklü miktarda para olduğunu ortaya çıkardı. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan miktarı açıklamazken, sadece 'muazzam para' tanımını kullandı. Aynı liderin, genel başkanı olduğu partinin hesabında da 150 milyon YTL'nin belirlenmesi, kafaları karıştırdı. Unakıtan, 'o liderin' yeni genel merkez inşaatı yaptırdığı bilgisini vermesi akla üç partiyi getirdi. Ankara'da CHP'nin yeni genel merkez binası inşaatı, MHP'nin 2004 yılında taşındığı yeni bir genel merkezi bulunuyor. AK Parti ise yeni bina için arsa satın aldı, ama inşaatın temel kazısına bile başlamadı.

ZENGİN GENEL BAŞKAN

Maliye Bakanlığı'nın bir süredir banka hesaplarında yaptığı inceleme, Ankara'da siyasi kulislere bomba gibi düştü. Maliye incelemesi sonucunda, muhalefet partilerinden birinin genel başkanı ve parti genel merkezine ait banka hesaplarında önemli miktarda para olduğu tespit edildi. Maliye Bakanı Unakıtan'ın yakın çevresine anlattığı bilgiye göre, bu siyasi liderin şahsi hesabında yüklü miktarda para var. Unakıtan, tespit edilen paranın miktarını belirtmezken, şaşkınlığını 'muazzam parası var' sözleriyle ifade etti.

HESAPTA MİLYON YTL'LER VAR

Bakan Unakıtan'ın şaşkınlığı gizleyemediği siyasi liderin hesabındaki para milyon YTL olarak ifade ediliyor. İnceleme devam ettiği için kesin bir rakam verilmiyor. Şahsi hesabında yüklü para olduğu tespit edilen siyasi lider, 'muhalifleri' tarafından değişik suçlamalarla karşılaşmıştı. Bu liderin cevabı 'eğer böyle bir para olduğunu ispat ederseniz, bu görevi bırakırım' şeklinde olmuştu. Maliye Bakanlığı'nın tespitinden sonra bu iddiaların tekrar gündeme gelmesi bekleniyor.

YENİ GENEL MERKEZ İNŞAATI

Maliye Bakanlığı, aynı siyasi liderin genel başkanı olduğu partinin hesaplarını da incele-meye aldı. Parti hesaplarında da önemli miktarda para olduğu bilgisine ulaşılması şaşkınlığı iki kat artırdı. Partiye ait hesaplardaki para 150 milyon YTL civarında. Son dönemde genel merkez binası inşaatına önemli harcamalar yapan bu partinin, hesabında da önemli para olduğunun tespit edilmesi ilginç bulundu.

YASAYA AYKIRI KİRA GELİRLERİ

Araştırmada, bankada 150 milyon YTL para bulunan siyasi partinin, gayrimenkul gelirleri olduğu da tespit edildi. Ankara'nın değişik bölgelerinde çok sayıda işyerinde onlarca dükkanın kira gelirlerinin partiye önemli miktarda para getirdiği belirtildi. Bu işyerlerinin Kızılay ve Ulus semtlerinde olduğu öğrenildi. Anayasa ve Siyasi Partiler Kanunu (SPK), partilerin ticari faaliyette bulunmasını yasaklıyor.

AK Parti'nin arsası, MHP'nin yeni binası, CHP'nin inşaatı var

Ankara'da üç partinin genel merkez inşaatı bulunuyor. AK Parti Genel Merkez binası için Söğütözü'nde 10 milyon YTL'ye arsa satın aldı. Ancak, henüz temeli bile atılmadı. CHP, yine Söğütözü'nde yeni bir genel merkez binası yaptırıyor. Yeni bina, 23 Nisan veya 19 Mayıs'ta açılacak. CHP'nin yeni genel merkez binasının 3 bodrum, 1 zemin ve 17 kattan oluşacak. Bina 10 milyon dolara mal olacak. Genel Merkez'in yapımına Genel Sayman Mahmut Yıldız, öncülük etti. Ankara'daki en büyük genel merkeze ise MHP sahip. Parti, 57. Hükümet döneminde yapımına başlanan Balgat'taki genel merkez binasına 2004 yılında taşındı. MHP Genel Merkezi 17 milyon dolara yapıldı.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


 ANKET

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi