T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 29 OCAK 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Bizim hesabımız şeffaf

Başbakan'a sığındı
Başbakan Erdoğan, Esenler Belediyesi tarafından inşa ettirilen Şefkatevi'ni hizmete açtı. Tören sırasında bir bayan Erdoğan'ın yanına gelip elini tutarak ağlamaya başladı. Kısa bir sohbetin ardından Başbakanın avucuna bir mektup bırakan kadın, protokolden uzaklaştı.
Başbakan Erdoğan, salı günü mal varlığı ile ilgili açıklama yapacağını söyleyerek muhalefete rest çekti. "Biz şeffafız" diyen Erdoğan, "Liderlerle ilgili ve partinin mal varlığı konusunda açıklama yapacağım" dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, mal varlığı ile ilgili tartışmalara dün cevap verdi ve açıklama yapacağını söyledi. Hazine'nin tahsis ettiği tüm mal varlığını parti olarak şeffaf bir şekilde internet sitesinde yayınladıklarını belirten Erdoğan, "Salı günü, liderlerle ilgili ve partinin mal varlığı konusunda açıklama yapacağım" dedi. Partisinin, Bayrampaşa ve Gaziosmanpaşa ilçe başkanlıkları olağan kongrelerine katılan Erdoğan, muhalefetin eleştirilerine rest çekti. Partilerin mal varlığının şeffaf olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, "Biz AK Parti olarak, Hazine bize ne tahsis ediyorsa tüm mal varlığımız şeffaf olarak internet sitemizde yayınlanmaktadır. Arzu eden açar bakar. Nereden ne gelmiştir ne gitmiştir, hepsi orada vardır. Bu konuda biz çok şeffafız. Kişisel noktada da ben salı günü bu konuyla ilgili bazı açıklamalar yapacağım. Bu da ayrı siyasi rant sağlama veya gündemi kaybolmuş olanların, gündemde başlık bulamayanların öne çıkarmak isteyenlerin gündem maddeleridir" diye konuştu.

MAL VARLIĞI SANAL GÜNDEM

Erdoğan, sanal gündem içinde bazılarının mal varlıklarını açıkladıklarını kaydederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Siyasilerin hepsi, gerek liderler, gerekse milletvekilleri, bu sıfatı kazandıktan sonra eşleri ve çocukları dahil mal varlıklarını beyan ederler. Kurucu üye olduklarında cumhuriyet savcılarına, parlamentoya girince de TBMM Başkanlığı'na verirsiniz. Bunlar gizlilik esasına göre verilir. Davul zurna çalınarak verilmez. CHP'li biri, 'Başbakan'ın şu kadar parasının olduğu tahmin ediliyor' diyor. Bu tahmini neye göre yapıyorsunuz. Eğer elinde bir belge varsa, bunu açıklarsın. Yapılan ihalelerde yolsuzluk varsa açıklarsın."

Erken seçim tartışmalarına "Bayram değil, seyran değil. Nereden çıktı bu erken seçim?" diye karşılık veren Erdoğan, "Gündemde bir şey yok. Siz kendi yolunuza gidiyorsunuz. Hemen bir şeyler gündeme geliyor. Nedir o? Erken seçim... Bu millet bu iktidara 5 yıllık görev verdi. Eğer 5 yıllık bu süreci dolduramazsanız beceriksizliğinizi, başarısızlığınızı kabul etmiş olursunuz. Bütün bu parametrelerle bir şey ispat ettik. Dünya bunu kabul etti, Türkiye bunu kabul ediyor. Kabul etmeyen muhalefet grubu... Maalesef Türkiye'de siyasetin kaderi budur. Muhalefet hep siyaha 'beyaz', beyaza 'siyah' der" diye konuştu.

Hacıbayram Camii'nde kadınların dışarıda kar üstünde namaz kılmalarıyla ilgili gazetecilerin sorusu üzerine Erdoğan, "Söylediğiniz gibi ise yapılan iş yanlıştır. Ben resimde bir de 'bayanlar girişi' diye bir tabela da gördüm. 'Bayanlar girişi' diye bir yer ayrılmışsa, bunun cami görevlilerin bana göre koruması gerekirdi. Orada tam aksine dışarıda kalması gereken beylerdir. " diye konuştu. Bu arada AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanlığı'na Atilla Aydıner Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı'na ise Cahit Altunay getirildi.

  • SEVDA ALKAN- OZAN KÖSE


  • Bilgim yok, herkes kendi hesabına baksın

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi