T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 29 OCAK 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Mouresmo şansı

Fransız tenisçi, yarı finalde olduğu gibi finalde de rakibi sakatlandığı için kazandı ve Avustralya Açık'ın şampiyonu oldu. Kariyerinin ilk grand slam şampiyonluğu Mouresmo'ya 1.5 milyon dolar getirdi.

Teniste yılın ilk Grand Slam mücadelesi Avustralya Açık Turnuvası'nda, tek bayanlarda 3 numaralı seribaşı Fransız Amelie Mauresmo büyük şansı sayesinde ilginç bir şekilde şampiyon oldu. Avustralya'nın Melbourne kentinde yapılan, toplam 14,6 milyon dolar ödülün dağıtılacağı turnuvada, tek bayanlar final maçı da, yarı finalde olduğu gibi tamamlanamadı. İlginç bir şekilde üst üste 2 maçta da rakipleri sakatlanan Mauresmo, turnuvada mutlu sona ulaştı. Kariyeri boyunca 7 kez Avustralya Açık'ta mücadele eden ve şimdiye dek en iyi derecesini 1999'da yarı finale yükselerek alan Mauresmo, finalde 8 numaralı seribaşı ve 2004 yılı şampiyonu Belçikalı Justine Henin-Hardenne'i 2-0 yendi.

HENİN 2 SET DAYANABİLDİ

Tek bayanlar yarı final maçında, geçen yılın ABD Açık şampiyonu 2 numaralı seribaşı Belçikalı Kim Clijsters ile karşılaşan Mauresmo, rakibinin 3. sette bileğinden sakatlanarak kortu terk etmesi üzerine, finale yükselmişti. Rod Laver Arena'da yaklaşık 52 dakika süren final müsabakasında, ilk seti 6-1 önde bitiren Mauresmo, 2. sette Henin-Hardenne'in midesinden rahatsızlanarak 2-0 gerideyken maçı yarıda bırakmasıyla şampiyonluğunu ilan etti. Geçen yıl tek bayanlar final maçında, 2 ABD'li raket karşılaşmış ve Lindsay Davenport'u 2-1 yenen Serena Williams, şampiyon olmuştu.

1.5 MİLYON DOLAR KAZANDI

Yıllardır bugünü beklediğini ve en sonunda mutlu sona ulaştığını belirten Mouresmo, "Maç, sonuna kadar devam etseydi farklı olurdu ama kazanacağıma inandım ve bir şampiyonun performansını korta yansıttım, çok mutluyum" dedi. Şampiyon olan Fransız Mouresmo 1.5 milyon Amerikan dolarının sahibi olurken, Hardenne ise 610.000 dolar para ödülü kazandı.

Sürprize izin yok

Avustralya Açık'ta Çift erkeklerde 1 numaralı seribaşları ABD'li Bob ve Mike Bryan çifti şampiyonluğa ulaşarak sürprize izin vermedi. Karşılaşmada, 7 numaralı seribaşları Çek Cumhuriyeti'nden Martin Damm ile Hintli Leander Paes çiftiyle karşılaşan Bob ve Mike Bryan kardeşler, ilk seti 6-4 kaybetmelerine rağmen sonraki iki seti 6-3 ve 6-4 alarak karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı ve ABD'ye çiftlerde şampiyonluk mutluluğu yaşattı.

ERKEKLERDE FİNAL GÜNÜ

Avustralya Açık tek erkekler final maçında, 1 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer ile Kıbrıs Rum Kesimi'nden Marcos Baghdatis karşı karşıya gelecek. Geçtiğimiz yılın en fazla turnuva kazanan tenisçisi ünvanını alan Federer, 2006'nın ilk Grand Slam turnuvasını da kazanarak aynı formunu yeni yıla da taşımak isterken, sürpriz finalist Baghdatis ise başarısını şampiyonlukla süslemek istiyor. Herhangi bir başarısı bulunmayan Güney Kıbrıslı tenisçi, turnuvada 2. numaralı seri başı Andy Roddick ile 4 numaralı seri başı Nalbandiyan'ı elemişti.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi