T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 6 ŞUBAT 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

"LOKMAN'A GİDİN" ŞİKAYETİ

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Genel Başkanı Faruk Öztimur, milletvekillerinin özürlülerin sıkıntılarını "Lokman'a gidin" diyerek dinlemediklerinden şikayetçi oldu. Türkiye Sakatlar Konfederasyonu'nun 10. Genel Kurulu, Ankara Ticaret Odası (ATO) Toplantı Salonu'nda olaylı bir şekilde yapıldı. Genel Kurul'da konuşan Başkan Öztimur, daha önce özürlülerin sıkıntılarını birçok milletvekiline anlatabilirken, şimdi kendilerine "Lokman'a gidin" denildiğini söyleyen Öztimur, her milletvekilinin özürlüler konusunda sorumluluk taşıması gerektiğini kaydetti. Öztimur, milletvekillerinin adres gösterdiği AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva'nın Özürlüler Yasası'nın TBMM'de alt komisyonda görüşüldüğü sırada, kendisini alt komisyona aldırmadığını savundu. Öztimur, daha sonra konfederasyonun 4 federasyondan oluştuğunu anlatarak, yeni kurulan Görme Engelliler Federasyonu ile Spastik Çocuklar ve Erişkin Dernekleri Federasyonu'nun delegelerinin de, genel kurulun onay vermesi halinde oy kullanabileceğini söyleyince genel kurulda tartışma çıktı.

  • HABER MERKEZİ / ANKARA


    Camide birinci olana bisiklet

    Konya'nın Karapınar İlçesi'ne bağlı Kayacık Köyü'ndeki "Haydi Gençler Camiye" kampanyası kapsamında, sınava tabi tutulan cami cemaatinden birinci olana bisiklet hediye edildi. Kayacık Cami İmamı İbrahim Erkılıç, cami önündeki ödül töreninde, yaklaşık 1 ay önce başlattıkları kampanyanın amacına ulaştığını, birçok gencin camiye gelmesini sağladıklarını söyledi. Erkılıç, "Kampanya süresince anlattığım Hz. Muhammed'in hayatı, Kur'an-ı Kerim, namaz ve abdest konularında 10 soruluk bir sınav yaptım" dedi. Sınavda birinci olan Durmuş Karaçelik'e bisiklet, ikinci olan Burhan Gündoğdu'ya fritöz, üçüncü olan İsmail Yardımcı'ya kaset çalar, camiye sürekli gelen 25-35 yaşlarındaki 50 kişiye de hediye paketi verildi.

  • KARAPINAR (A.A)


    Barış Manço anıldı

    Merhum sanatçı Barış Manço, ölümünün 7. yılında ailesi ve sevenleri tarafından Kanlıca Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. Manço'nun eşi Lale Manço, Moda Gönüllüler Derneği üyeleri, Barış Manço Korosu Şefi Kamuran Sağol, gazeteci Nebil Özgentürk ile Barış Manço'nun yakınları ve sevenlerinden oluşan yaklaşık 40 kişilik grup, mezarı başında dua etti. Lale Manço, gerçek anma gününün 3 Şubat olduğunu, ancak herkesin gelebilmesi için pazar günü yapıldığını söyledi. Oğullarının da yurtdışında olmaları nedeniyle törene katılamadıklarını bildirdi. Manço, "Çocuklarım birkaç yıl daha burada olamayacaklar. Ancak ben hayatımın sonuna kadar burada olacağım" dedi.

  • İSTANBUL


    "1 kese altın" ödüllü yarışma

    Oyak Çimento Grubu, 12 ilde lise öğrencileri arasında "1 Kese Altın" ödüllü matematik yarışması düzenleyecek.Adana, Bolu, Ordu'nun Ünye İlçesi, Mardin, Elazığ, Niğde, Kahramanmaraş, Düzce, Rize, Batman, Malatya ve Hatay'dan lise öğrencilerinin katılacağı yarışmada, ekipler 4 öğrenci ve 1 liderden oluşacak. Yarışmaya katılacak tüm okullara boya-badana, eğitim araç gereçleri ve benzeri hizmetleri karşılamak üzere fatura karşılığı 1500 YTL'ye kadar ayni yardımda bulunulacak. İl birincisi ekiplere ve okul müdürüne ise birer kese altın hediye edilecek.

  • ADANA


    Sismik gemi Hora, jilet olmayacak

    1942 yılından bu yana MTA Genel Müdürlüğü'nün denizlerdeki sismik çalışmaları için hizmet veren Sismik-1 gemisi (Hora), İstanbul Üniversitesi'ne hibe edildi. Sismik 1, ekonomik ömrünü yitirmesi ve işletme maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle bir süredir atıl duruyordu. Üç boyutlu sismik arama faaliyetlerini sürdüren Türkiye'nin ilk ve tek sismik gemisinin yerine ise ilk aşamada alternatif olarak sismik botlar hizmet verecek. Sismik botlar, sığ sulardaki kıyılarda büyük gemilerin yanaşamayacağı alanlarda sismik faaliyetinde bulunacak. Daha sonra yeni gemi alınacak.

  • ANKARA


    Sakız ırkı koyun beşiz yavruladı

    Manisa'nın Sarıgöl İlçesinde Sakız ırkı koyun beşiz yavruladı. Alınan bilgiye göre, Aşağıkoçaklar Mahallesi'nde emekli belediye işçisi Mehmet Hıldır'ın (56) beslediği koyun beşiz doğurdu. Mehmet Hıldır, koyunun beşiz yavrulamasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Koyunum böyle doğum yapmayı sürdürürse birkaç yıl içinde sürüye sahip olacağım" dedi. Veteriner Hekim Osman Gül de yaptığı açıklamada, Sakız ırkı koyunların genellikle ikiz yavruladığını, ancak yedize varan sayıda yavruladığının da görüldüğünü belirtti.

  • MANİSA


    'Yeşil ışıkta niye bekledin' cinayeti

    Alkollü bir sürücü, yeşil ışıkta beklediği gerekçesiyle tartıştığı kişiler tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Alınan bilgiye göre, M.Ö. ve arkadaşı M.D, otomobille seyir halindeyken merkez Karatay İlçesi Fetih Mahallesi'ndeki trafik lambasında kırmızı ışıkta durdu. Yeşil ışık yanmasına rağmen geç hareket eden araç içindeki M.Ö. ve M.D'ye, yol vermedikleri gerekçesiyle sinirlendiği belirtilen otomobil sürücüsü Mehmet B. (26), otomobiliyle M.Ö. ve M.D'nin bulunduğu aracın önünü keserek tartışmaya başladı. Tartışmanın kısa sürede kavgaya dönüşmesi üzerine, alkollü olduğu öğrenilen üniversite öğrencisi Mehmet B'nin, M.Ö. ve M.D. tarafından vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklandığı iddia edildi. Ağır yaralı olarak ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılan Mehmet B, kurtarılamadı. Olaya karıştığı öne sürülen M.Ö. ve M.D, gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

  • KONYA (A.A)


    Hızını alamadı silaha sarıldı

    Otomobiliyle çarparak yaralanmasına neden olduğu gencin ağabeyini de tabancayla vurarak öldürdü. Olay dün Kayseri'de meydana geldi. M.S'nin (28) kullandığı 38 LR 166 plakalı otomobil, Yunus Emre Mahallesi Lokman Caddesi'nde, motosikletiyle gitmekte olan Ercan Altuğ'a (16) çarptı. Yaralanan Altuğ, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi'nde tedavi altına alındı. M.S ise kaza sonrası polis tarafından ifadesi alınarak serbest bırakıldı. Olaydan sonra Ercan Altuğ'un ağabeyleri Murat (19) ve Oktay Altuğ (18), kaza hakkında konuşmak için M.S'nin Yunus Emre Mahallesi'ndeki evine gittiler. Altuğ kardeşler, kazadan sonra kardeşleriyle ilgilenmediği gerekçesiyle M.S ile tartışmaya başladılar. M.S, yanında taşıdığı tabanca ile ateş açtı. Göğsünden yaralanan Murat Altuğ ölürken Oktay Altuğ ise yaralandı. M.S ise gözaltına alındı.

  • KAYSERİ


    Trabzonspor sanığı cezaevinde

    Trabzonspor sanığı cezaevinde Trabzonsporlu futbolcular Fatih Tekke ve Gökdeniz Karadeniz ile eşlerinin otomobilleri ve işyerlerinin kurşunlanması olayına karıştığı gerekçesiyle Bursa'da yakalanan E.K, Trabzon'da çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından sağlık kontrolünden geçirilerek Cumhuriyet Savcılığı'na getirilen E.K'nın, adliye binası önünde "Ben suçlu değilim, suçluları bulun" diye bağırması dikkate çıktı. Cumhuriyet Savcısı, E.K'yı Trabzonsporlu futbolcular Fatih Tekke ve Gökdeniz Karadeniz ile eşlerinin otomobilleri ve işyerlerinin kurşunlanması, Arsin'in Yeşilyalı Beldesi'nde bir kişinin öldürülmesi ve İskenderpaşa Mahallesi'nde bir kişinin yaralanması olaylarına karıştığı iddiasıyla tutukladı.

  • TRABZON


    Müzikhole kurşun yağdı

    Müzikholde can pazarı yaşandı. Bursa'nın merkez Nilüfer İlçesi'nde duvarları suntadan yapılmış baraka tarzındaki müzikhole dışarıdan plakası belirlenemeyen 2 otomobil tarafından ateş açıldı. Silahlı saldırıda müzikholde çalışan garson Ramis Bayır (44) ağır yaralandı. Müzikholdeki müşteriler masaların altına saklanarak korunmaya çalışırken, kurşunlardan biri Ramis Bayır'ın sırtına isabet etti. Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Bayır, burada yapılan müdahalenin ardından, sağlık durumunun ciddiyetini koruması üze-rine Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevkedildi. Yapılan incelemede, 9 boş kovan bulunurken, müzikholün duvarlarına 8 kurşunun isabet ettiği belirlendi.

  • BURSA


    Hırsızın gözü kararmış

    İzmir'in Bornova İlçesi Altındağ semtinde, hırsız, girdiği evdeki kadını uyandırarak, bıçak tehdidiyle üzerindeki takıları alıp kaçtı. 711/11 sokakta A.K'ye ait eve sabaha karşı giren hırsız, çiftin uyuduğu yatak odasına geçerek, B.K'yi uyandırdı. Bıçakla tehdit ederek ses çıkarmamasını isteyen hırsız, kadının kolunda bulunan 2 bilezik ve boynundaki kolyeyi aldı. Hırsızın evden çıkmasının ardından B.K, eşini uyandırarak durumu anlattı. Polise başvuran çift, 2 bilezik ve kolyenin dışında, evden 45 YTL para ile banka kartlarının çalınmış olduğunu bildirdi. Zanlının yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

  • İZMİR (A.A)


    AK Partili Kula'ya ateş

    Antalya'nın Varsak Beldesi'nde AK Parti'li Belediye Meclis Üyesi Şaban Kula'nın evine av tüfeğiyle ateş açıldı. Alınan bilgiye göre, Varsak Belediyesi'nin AK Parti'li Belediye Meclis Üyesi Şaban Kula'nın evine, kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce av tüfeğiyle ateş açıldı. Saçmalar evin duvarına isabet etti. Ölen ya da yaralananın olmadığı olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • ANTALYA (A.A)


    Otomobil takla attı: 2 ölü

    Mardin'in Derik İlçesi'nde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, Muhittin Ekinci yönetimindeki 63 HA 699 plakalı otomobil, Derik Kızıltepe karayolunun 15. kilometresinde takla attı. Kazada, sürücü Muhittin Ekinci ve Menduh Ekinci hayatını kaybetti. Yaralanan Şehmus Dağ ve Süleyman Çelik, Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

  • DERİK (A.A)


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi