T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
A K T Ü E L 19 ŞUBAT 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
Batman kostümüne 100 bin dolar

George Clooney'in 1997 yapımı "batman ve Robin" filminde giydiği batman köstümü açık arttırmaya çıkarıldı. Kostümü elinde bulunduran müzayede evi, Clooney'in aldığı üç oscar'ın, kostümün fiyatını 100 bin dolara çıkartmasını diliyor. Eleştirmenler ise kostümün en fazla 30 bin dolar edeceğini iki yıl öncesinde Clooney'in sıradan bir oyuncu olduğu açıkladı.


Mucize bebek

ABD'nin California eyaletinde mucize bir doğum gerçekleşti. 62 yaşındaki Janise Wulf, 12'nci çocuğunu doğurdu. Doğuştan görme engelli olan yaşlı kadın , 2,3 kilogram ağırlığındaki erkek bebeği sezaryenle dünyaya getirdi. Wulf ve 48 yaşındaki üçüncü eşi çocuğa Adam Charles adını koydu. 20 torun ve 3 torun çocuğu bulunan Wulf'un biri 30'lu yaşlarında, biri doğumda ölen 12 çocuğundan hayatta olan en büyüğü ise 40 yaşında. Rekorlar kitabına göre, 2005 yılında, 66 yaşında doğum yapan Adriana Iliescu, en yaşlı doğum yapan kadın.

  • REDDING (A.A)


    Çoban ressam yurtdışında sergi açtı

    "Çoban Ressam" olarak bilinen Süleyman Şahin, 40 yılda yaptığı yaklaşık 10 bin yağlıboya tablonun, konsolosluklar aracılığıyla dünyaya yayıldığını söyledi. Bir Türk ressam olarak yurtiçinde olduğu kadar yurtdışında da sergi açmaktan büyük onur duyduğunu ifade eden Şahin, "40 yılda yaptığım 10 bin yağlıboya tablo, konsolosluklar aracılığıyla dünyaya yayıldı. Bu bana büyük mutluluk ve gurur veriyor" dedi.

  • MUDANYA


    Nükleer santrale karşı eylem yaptılar

    Kendilerini "Anti Nükleer Cephe" olarak tanımlayan bir grup, Beyoğlu'nda eylem yaptı. Yeşil yelekler giyerek gaz maskeleri takan grup adına açıklama yapan Hilal Kuvvetli, "Nükleer santral atom bombasıdır. Ha anında patlaması için bomba atmışsın, ha yıllar sonra patlaması ve öldürmesi için nükleer santral yapmışsın. Ha İran'da yapmışsın, ha Türkiye'de. Fark nedir? Asla yaptırmayacağız" dedi. Grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.


    Validen 'kar yağmasın' duası

    Kırıkkale Valisi Mustafa Demirer, yoğun kar yağışı nedeniyle vatandaşları 'kar yağmasın' duasına davet etti. Yoğun kar yağışı ve soğuklar nedeniyle elektrik telleri bile donan Kırıkkale'de, İl Koordinasyon Kurulu'nun geçtiğimiz gün yapılan toplantısında Vali Mustafa Demirer "Çalışmaların aksamaması ve sıkıntıların yaşanmaması için hep birlikte dua etmemiz gerekir. Böyle kışı bir daha yaşamamak için" dedi.


    Kaloriyi azalt ömrün uzasın

    Bilimadamları, kalori miktarını azaltarak maymunların ömrünü uzattı. ABD'deki Florida Üniversitesi'nden Barbara Hansen, maymunlara verdikleri günlük kalori miktarını yüzde 30 azaltarak, hem hayvanları forma soktuklarını, hem de ömürlerini aynı oranda uzattıklarını bildirdi. Hansen'e göre, kalori miktarının düşürülmesiyle ortalama insan ömrü uzatılabilir.


    İtalya'da milli marş krizi

    Torino'da düzenlenen Kış Olimpiyatları'nda, çift erkekler luj kızağı yarışmasında bronz madalya kazanan İtalyan Gerard Plankensteiner'ın İtalya milli marşını iyi bilmediğini söylemesi, ülkede siyasi kriz yarattı. İtalya milli marşının konusu Avusturyalıların ülkeden atılmasını anlatıyor. İtalyanlara savaş ganimeti olarak alınan Alto-Adige bölgesinden olan sporcular İtalyanca bilmiyor.


    33 yıldır hiç uyumuyor

    Ömrünün yarısını uyumadan geçiren Viyetnamlı 64 yaşındaki Hai Ngoc doktorları hayrete düşürdü. 1973 yılından beri uyuyamayan yaşlı adam kimi geceler 11.700 koyun saydığını, uyku haplarının bile uyutmadığını söylüyor. Uzmanlar böylesi bir durumda insanın hayatta kalamayacağını ancak benzer istisnai olaylar olduğunu söylüyor.


    Fransızlar, Bektaşi fıkralarıyla tanıştı

    Türk halk kültürünün önemli simgelerinden Bektaşi fıkraları, Fransızca ve Türkçe olmak üzere iki dilde basıldı. Kitabı yayına, Fransa'da Türk halk kültürü ve özellikle sözlü kültür konusunda yaptığı araştırma ve kitaplarıyla tanınan Ali Ekber Başaran hazırladı. Fransa'da ilk defa yayımlanan Bektaşi fıkraları oldukça sade bir dille, hem Fransızlara hem de Türk göçmenlere hitap ediyor.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Dizi | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi