T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 20 ŞUBAT 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Küstahlığa karşı tek yürek olduk

Avrupa basınının Hz. Muhammed'e yönelik çirkin saldırısına karşı dün 7'den 70'e kadını erkeği, her kesimden insan Peygamber sevgisiyle tek yürek oldu. Karikatürlere cevap 'şiddet'le değil, Peygamber Efendimiz'e yakışır bir şekilde 'sevgi'yle verildi

Saadet Partisi'nin öncülüğünde 34 sivil toplum kuruluşunun ortaklaşa düzenlediği "İnanca Saygı Zalimlere Lanet" mitingi, yüzbinlerce kişinin katılımıyla karikatür küstahlığına karşı tüm dünyadan yükselen en büyük ses oldu. Vatandaşlar, İstanbul Çağlayan'da düzenlenen mitinge sabah erken saatlerden itibaren ilçelerden ve çevre illerden kaldırılan yüzlerce otobüs ve binlerce özel araçla akın etti. Tek tek güvenlik kontrolünden geçirilen katılımcılar, "Özgürlük hakarete maske mi", "Hz. Muhammed, İsa, Musa ve Davut'u seviyoruz", "Farkımız şu: Siz işgallerin, biz merhametin tarihini yazıyoruz" ifadelerinin yer aldığı pankart ve dövizler taşıyarak, sık sık "Kahrolsun İsrail" sloganı attı.

DANİMARKA'DA MİTİNG YAPARIZ

Dursun Ali Erzincanlı'nın Peygamber Efendimiz'e atfen yazılan bir şiiri yorumlamasının ardından hep bir ağızdan söylenen İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte ilk sözü mitingin tertip komitesi başkanı Metin Demirkaya aldı. Demirkaya, mitinge yalnız İstanbul'dan değil, tüm Türkiye'den ve İslam ülkelerinden katılım olduğunu anlattı. Demirkaya, karikatür skandalının tekrarlanması halinde mitingi Danimarka, İngiltere ve Fransa başta olmak üzere tüm Avrupa ülkelerine taşıyacaklarını söyledi. Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Osman Yumakoğulları ise karikatür ayıbından ötürü özür dilememekte direnen Avrupa basınına yüklendi.

DÜNYA MÜSLÜMANLARININ KALBİ ÇAĞLAYAN'DA ATTI

Afganistan, Mısır ve Irak Müslümanlarının, Avusturya ve Almanya Milli Görüş teşkilatlarının liderlerinin mesajların okunduğu dev mitinge Fas Müslüman Toplumu liderlerinden Abdulaziz Ömeri de katıldı. Anadolu Gençlik Derneği Başkanı İlyas Töngüş ise bu olayların kanlı tepkilere değil, Peygamber'e daha fazla sarılmaya vesile olması gerektiğini söyleyerek , bu vesile ile 2006'yı 'sünnete sarılma yılı' ilân ettiklerini söyledi.

SP Genel Başkan Vekili Recai Kutan ise İslâm Peygamberi'ne karikatürlerle yapılan saldırıyı lanetlediklerini belirterek, "Bu alçakça saldırı, İslam'a ve Müslümanlar'a karşı ilk haçlı seferinden beri beslenen kin ve nefretin neticesidir. Bu bir insanlık ayıbıdır" dedi. Karikatürlerin bütün Müslümanlar ile birlikte insaf sahibi herkesi derinden üzdüğünü belirten Kutan, şunları söyledi: "İngiltere'deki Müslümanlarla Endonezya'daki Müslümanların kalpleri aynı heyecanla çarpıyor. Nefretleri ise aynı hedeflere yöneliyor."

  • ÖMER ÇAKKAL / FERHAT ULUDAĞLAR

    Gözyaşları Hz. Muhammed için döküldü

  • Yaklaşık 3 saat süren mitinge, İstanbul ve çevre illerden yüzbinlerce kişi katıldı.
  • Sık sık sloganların atıldığı mitingde, karikatürleri protesto edici pankart ve dövizler taşındı. Bush, Rasmussen ve Şaron kuklaları yakıldı.
  • Mitingte bazı kişilerin baygınlık geçirdiği, bazılarının duygulanıp ağladığı görüldü.
  • Saadet Partisi Gençlik Kolları üyesi yaklaşık 3 bin gencin görev yaptığı mitingde, ''Mücahit Erbakan'' sloganları da atıldı.
  • Miting için ilçelerden ve çevre illerden kaldırılan yüzlerce otobüs ve binlerce özel araçla Çağlayan'a gelenler trafiğin kilitlenmesine neden oldu.
  • Tekbirlerin getirildiği, şiirler ve duaların okunduğu miting, polisin yoğun güvenlik önlemleri altında olaysız şekilde tamamlandı.

    İfade özgürlüğü hakaret amaçlı kullanılamaz

    Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu'nun İnsan Hakları ve Terörizmle Mücadele Özel Raportörü Martin Scheinin, ifade özgürlüğünün hakaret amaçlı kullanılamayacağını söyledi. Diyarbakır'a gelen Scheinin, bir gazetecinin "Avrupa'daki bazı gazetelerde yayınlanan ve İslam dünyasında tepkilere neden olan karikatürlerle ilgili ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine, "İfade özgürlüğü diğer kişilerin dini değerlerine hakaret amacıyla kullanılamaz. İfade özgürlüğü bunun haklı gerekçesi değildir" dedi.

  • DİYARBAKIR

    Gül kervanı'na 20 bin kişi katıldı

    Peygamberimiz Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürlerin çizilmesi, Mersin'de sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler tarafından düzenlenen "Haydi Gül Kervanı'na Sen de Katıl" mitingiyle kınandı. Danimarka, İsrail ve Amerika aleyhine sloganların atıldığı mitinge yaklaşık 20 bin kişi katıldı.

    34 sivil toplum kuruluşundan destek

    Mitinge destek veren sivil toplum kuruluşları şöyle: AGD, ASKON, Memur-Sen, BAYSİAD, Bem-Bir-Sen, Birlik Haber-Sen, Büro Memur-Sen, Cansuyu Derneği, Diyanet-Sen, Eğitim-Bir-Sen, Enerji-Bir-Sen, ESAM, ESDER, Hizmet İş-Sen, HUDER, Hukukçular Derneği, İHH, Kastamonulular Derneği, Kültür-Memur-Sen, Memur-Sen, MAZLUMDER, ÖĞ-DER, Öz Ağaç İş-Sen, Öz Gıda İş-Sen, Öz İplik İş-Sen, Özgün İrade, Safa Vakfı, Sağlık-Der, Sağlık-Sen, TEK-DER, TİYEMDER, TOÇ-BİR-SEN, Ulaştırma Memur-Sen, YİMDER.


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi