T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 20 ŞUBAT 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Laptoplu elektrik soygunu

Eski elektrik saati kullanan yaşlı vatandaşları hedef alan şebeke elemanları, diz üstü bilgisayarlarla geldikleri ev sakinlerini sahte makbuz kullanarak ceza kesmekle tehdit edip alabildiği kadar para alıyor

Son aylarda Anadolu Yakası'ndaki bazı semtlerde kendilerini elektrik görevlisi olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan bir çete, Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş görevlilerini harekete geçirdi. Selimiye, Bağlarbaşı, Libadiye, Erenköy, Tüccarbaşı gibi semtlerde yaşayan yaşlı insanların aynı yöntemlerle dolandırıldığını anlayan AYEDAŞ bir bildiri yayınlayarak elden kesinlikle ödeme yapılmamasını istedi.

Dolandırıcılar, eski model elektrik saati kullanan ve yaşlı insanların evlerine giderek resmi görevli olduklarını söylüyorlar. Eski saat kullanımının yasak olduğunu ve kaçak elektrik kullanımı ile aynı işleme tabii tutulacağını söyleyerek insanları korkutan dolandırıcılar, ellerindeki sahte makbuzları gösteriyor. 800 ya da 1000 YTL ceza kesileceğini söyleyen dolandırıcılar, vatandaşlardan o anda alabildiği kadar para istiyor. Evraklardaki yazıları okuyamayacak kadar yaşlı çiftleri seçen dolandırıcılar, saatin değişmesi için ilk etapta bir ücret gerektiğini söyleyerek 'Daha sonra geleceğiz' deyip ortadan kayboluyor.

E. YILMAZ'A DİKKAT EDİN

AYEDAŞ yetkilileri ise kendilerine ulaşan tüm şikayetlerde E. Yılmaz adının geçtiğini vurgulayarak, vatandaşların dikkatli olmasını istedi. AYEDAŞ Genel Müdürü Fikret Akbaş yazılı açıklamasinda, "Kötü niyetli bazı kişiler kendilerini görevli olarak tanıtıp para tahsil etmektedir. Abonelerimizin "borçlarının bulunduğu yada saatlerinin değişmesi gerektiği gibi sözlere kanmaması gerekiyor. Böyle bir durum karşısında hiçbir şekilde elden ödeme yapılmamasını ve hemen polise yada bize haber verilmesini istiyoruz" dedi.

Olayla ilgili AYEDAŞ müfettişlerinin ve sivil görevlilerin yoğun bir şekilde dolandırıcıları peşine düştüğü öğrenilirken, başka yerlerden alınan resmi elektrik makbuzlarının alet edildiği ortaya çıktı.


Emekli maaşını çeteye kaptırdı

Erenköy'de oturan emekli Mehmet Nazif Tuzlu'da dolandırıcıların kurbanları arasında yer alıyor. Emekli maaşını dolandırıcılara kaptıran Tuzlu, elektriğinin kesilme tehlikesini duyunca paniğe kapıldığını söylüyor. Dolandırıcıları dizüstü bilgisayarla kapısında görünce kimlik bile sorduğunu söyleyen Tuzlu, gösterilen kimliği tam okuyamadığı için tuzağa düştüğünü ekliyor. Tuzlu, "Ercan Yılmaz olarak kendini tanıtan biri saatimizin eski olduğunu söyleyerek bizim elektiriğimizi kesmekle tehdit etti. Hatta bir makbuz yazarak yeni saat için para istediler. Emekli maaşım olan 470 YTL'yi verdim. Ertesi gün gelerek yeni saati takacaklarını söyleyerek ayrıldı. Kimse bu tuzağa düşmesin" dedi.


Fatih tez konusu

Mimarlık ve şehir planlaması konusunda Sorbonne'da master yapan 11 öğrenci tez konusu olarak İstanbul'un Fatih ilçesini seçti. Öğrenciler, bir ay sürecek inceleme sonucunda bitirme tezini yazacaklar Sorbonne Üniversitesi'nde "mimarlık ve şehir planlaması" konusunda yüksek lisans yapan 11 master öğrencisi, bir ay boyunca Fatih'te incelemelerde bulunacak. Akademisyen grup, çalışmalarının sonunda Fatih ile ilgili bitirme tezi hazırlayacak. Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, öğrencilere Anemas Zindanı'nı gezdirdi. Fatih Ayvansaray'da bulunan Anemas Cafe'de düzenlenen basın toplantısına Belediye Başkanı Mustafa Demir, Sorbonne Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Erginöz ile tez için Fatih'e gelen mimar, mühendis, şehir plancısı ve hukukçu 11 Sorbonne'lu öğrenci katıldı. Toplantıda kendilerini tek tek basın mensuplarına tanıtan öğrenciler, İstanbul'da olmaktan memnuniyet duyduklarını dile getirerek Türk misafirperverliğine teşekkür etti.

İKİ HAFTALARI KALDI

Master öğrencilerinin başındaki Prof. Murat Erginöz de açıklamasında, grubun ortak kararla tez konusu olarak Fatih'i seçtiğini söyledi. Prof. Erginöz, "Bu çalışma Sorbonne Üniversitesi Şehircilik Enstitüsü ile Beykent Üniversitesi, Fatih Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ortak çalışmasıdır" dedi. 11 kişilik master öğrencisi akademisyen grubun iki haftadır Fatih'te incelemeler yaptığını anlatan Demir, master öğrencilerinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İstanbul Metropolitan Planlama merkezinde çalışma ofislerinin bulunduğunu söyledi. Demir, Master öğrencilerinin inceleme ve çalışmalarının sonunda Fatih'le ilgili "Fatih'in turizme katkısı ne olabilir?" konusunda bitirme tezi hazırlayacağını söyledi.


Vekiller Marmaray'ı inceledi

AK Parti İstanbul Milletvekilleri, İstanbul Boğazı'nda çalışmalarını sürdüren Japon tarama gemisine çıktı. Milletvekilleri burada çalışmalar hakkında bilgi aldı, projenin geldiği noktayı sordu. AK Partili bir grup İstanbul milletvekili, Marmaray Projesi kapsamında İstanbul Boğazı'nda denizin dibini tarama ve zemin güçlendirme çalışmalarını sürdüren Japon gemisine giderek, proje hakkında yetkililerden bilgi aldı. Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır tarafından düzenlenen geziye milletvekilleri İlhan Albayrak, Lokman Ayva, Ünal Kaçır, Tayyar Altıkulaç, Mustafa Ataş, Mehmet Beyazıt Denizolgun, Ali İbiş, Hüseyin Besli, Halide İncekara ve Mustafa Açıkalın ile Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü (DLH) Marmaray Bölge Müdürü Haluk İbrahim Özmen de katıldı. İnceleme gezisine katılanlar, Üsküdar sahilinden bir tekneye binerek, İstanbul Boğazı'nda çalışmalarını sürdüren Japon tarama gemisine geçti.

2009'DA TAMAMLANACAK

Burada milletvekillerine tercüman aracılığıyla brifing veren Marmaray Projesi'nin yüklenici konsorsiyumunun lider ortağı Taisei Corporation'un Genel Müdürü Hidemi Ohmi, Sirkeci-Üsküdar arasında yapılacak olan tüpgeçiş için deniz yüzeyinin kazılmakta olduğunu belirterek, bunun dünyadaki en derin batırma tünel olacağını söyledi. Projenin müşavirlik ve mühendislik hizmetlerini yürüten Avrasya Konsorsiyum'un Proje Müdür Yardımcısı Hüseyin Belkaya da Marmaray Projesi'nin 2009 yılında tamamlanacağını hatırlattı.


Beykoz'da su depoları temizlendi

Beykoz'daki okul ve camilerin su depoları, ilçe belediyesi ve Hamidiye A.Ş.'nin ortaklaşa çalışmasıyla temizlendi. Beykoz'daki 103 cami ve 40 okulun temiz su depoları, suyla bulaşan ishal salgını, rota virüsü gibi hastalıkların oluşmasını engellemek amacıyla temizlenerek dezenfekte edildi. Bazı okul ve camilerin depolarında çamur dışında kedi ve fare ölülerine de rastlandı. Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül, halk sağlığını doğrudan ilgilendiren içme ve temizlik suyu depolarıyla ilgili çalışmalarında, balçık ve çamur dışında kedi ve fare ölüleriyle de karşılaşıldığına işaret ederek, dezenfekte işlemini bilimsel yöntemlerle gerçekleştirdiklerini belirterek, 6 ayda bir su kalitesinin ölçüleceğini kaydetti.


İstanbul açık hava kütüphanesi olacak

Büyükşehir Belediyesi Şirketlerinden Kültür A.Ş. Mart ayından itibaren uygulayacağı "Seyyar Kitap" projesiyle İstanbul'u açık hava kütüphanesi haline getirecek. Büyükşehir Belediyesi Şirketlerinden Kültür A.Ş. Mart ayından itibaren uygulayacağı "Seyyar Kitap" projesiyle İstanbul'u açık hava kütüphanesi haline getirecek. İstanbulluyu kitapla buluşturmak, kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak amacıyla uygulanacak projeye göre mevcut otobüsler, tramvaylar, metrolar, vapurlar, deniz otobüsleri, banklar, kafelerde seyyar kütüphanenin rafları kurulacak. Kültür A.Ş tarafından her ay 10'ar bin adet bastırılacak 3 kitap İstanbullular'ın ücretsiz alıp okumaları için bu raflara konulacak. Mart ayında Bir dünya Türk, İstanbullu Olma Bilinci İstanbul'un tekkeleri kitapları seyyar kütüphanenin raflarını süsleyeceğinin belirten Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Bayhan, "Düzenli kitap okuma alışkanlığı açısından ülkelerin durumu incelendiğinde Japonya'nın yüzde 14, ABD'nin yüzde 12, İngiltere ve Fransa'nın yüzde 11, Türkiye'nin ise binde birinin düzenli kitap okuduğu gerçeği ile karşı karşıyayız. İnsanımızın seyahatta, parkta, oturarak geçirdiği vakitleri okuyarak değerlendirebilmesi için bu projeyi başlatıyoruz" dedi.

Türkiye'de okuma ve izleme oranları

Dergi okuma oranı 	% 4 
Kitap okuma oranı 	% 4,5 
Gazete okuma oranı 	% 22 
Radyo dinleme oranı 	%25 
Televizyon izleme oranı	%94


Fuhuş örgütü çökertildi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü 'cürüm işlemek için teşekül oluşturmak, fuhuş amaçlı insan ticareti yapmak suçları kapsamında düzenlediği bir operasyonda 78 kişilik bir şebekeyi ele geçirdi. İstanbul'un çeşitli ilçelerinde 13 ikamette ve Fatih'te 2, Eminönü'nde 2 otelde yapılan aramalarda örgüt lideri ve örgüt üyeleri olduğu tespit edilen biri yabancı uyruklu 21 erkek ve 1 kadın toplam 23 kişi ile fuhuş amaçlı çalıştırılan 9, T.C. vatandaşlığına geçen 44 yabancı uyruklu toplam 55 kadın olmak üzere toplam 78 kişi yakalandığı kaydedildi.


Gasp paraları ile eğlence

Gaziosmanpaşa'da bir bakkalı 300 YTL gasp edip öldüren üç kişi yakalandı. Yakalanan zanlıların gasp paralarını yılbaşında Aksaray'da bir barda harcadıkları ileri sürüldü. Asayiş Şube Cinayet Bürosu ekipleri cinayet ile ilgili olarak Kopil, Kuşçu ve Muhtar lakaplı Yücel Parlakkılıç, Mustafa Özdemir ve Serkan Bayraktar ile cinayette kullandıkları tabanca ele geçirildi. Zanlıların yılbaşından bir gün önce bakkalı gasp ettikleri, oradan aldıkları paralarla yılbaşında Aksaray'da bir barda eğlendikleri ileri sürüldü.


İstanbul'da uyum platformu

İstanbul'daki kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri tarafından, AB müktebesatının uygulanmasında üstlenecekleri roller, AB Koordinasyon Toplantısı'nda ele alındı. Büyükşehir Belediyesi Kasımpaşa Sosyal tesislerinde gerçekleştirilen toplantıdan, oluşturulan AB Müzakere Platformu'nun sürekli hale getirilmesi ve bilgilerin ortak bir web sitesinde paylaşılması kararı çıktı.


Nöbetçi Eczaneler

AVRUPA YAKASI
ALİBEYKÖY DERMAN 6261290
Çırçır Mh. Cengiz Topel Cd. No:66
ALTINŞEHİR KARATAŞ 6920367
Yarım Burgaz Mh. İstanbul Cd. 271/B
ARNAVUTKÖY/BEBEK KURUÇEŞME 2655011
Kırbaç Sk. No:7/1 Kuruçeşme
AVCILAR AVCILAR 6948637
Ambarlı Mh. Cumhuriyet Cd.İhsanbey Sk. No:51/3
EMEL 5910952
Denizköşkler Mh.Gümüşpala Cd.Derya Sk. No:1
BAKIRKÖY BAKIRKÖY HAYAT 5700510
Dr.Tevfik Sağlam Cd.Karabal Sk.No:80
ENES 5422255
Kartaltepe Mh. Koşuyolu Cd. No:21/1 (İtfaiye Yakını)
LOKMAN HEKİM 6604902
Zeytinlik Mh. Fişekhane Cd. No:32/A (Carousel Karş.)
BAYRAMPAŞA GÜVEN 5787524
Kartaltepe Mh. Salihoğlu Sk.No:32 (Kartaltepe Camii Krş.)
BEŞİKTAŞ BENGİ 2367643
Şair Nedim Cd. Sinan Paşa Köprü Sk. No:29/1(Beşiktaş Migros Karş.)
BEYOĞLU AYKUT 2431785
Sıraselviler Cd. No:135 (Tks Hst. Karş)Taksim
BÜYÜKÇEKMECE İKSİR 8538397
Esenyurt Cd. Bankkent İş Merk. No:7(İski Yanı) Beylikdüzü
ÇAĞLAYAN YAŞAM 3215215
Gürsel Mh.Eski Beşiktaş Cd. No:22/A Kağıthane
EMİNÖNÜ ONUR 5206122
Genç Türk Cd. No:63 Şehzadebaşı
ESENLER CAN 5694714
Mimar Sinan Mh. Atatürk Cd. No:40/D
FATİH FERİT 5211515
Horhor Cd. No:61/B (Aksaray Metro Durağı Yanı)
GAZİOSMANPAŞA LALE 5641367
Karlıtepe Ordu Cd. No:244/3
GÜNGÖREN DORUK 5086740
Gençosman Mh. Yaşar Cd. Dilek Sk. No:12
HALKALI/İKİTELLİ JALE 5484209
Merkez Mh. Mahmutbey Cd. No:14/B Halkalı
KÜÇÜKÇEKMECE DERYA 5998199
Cennet Mh. Hürriyet Cda.No:2/4
MECİDİYEKÖY GAYRETTEPE 2116005
Prof.Dr.Bülent Tarcan Sk.No:6/8 (Sürmeli Oteli Karşısı) Gayrettepe
SARIYER CANBAKAN 2425140
Merkez Mh. Şehit Mithat Yılmaz Cd. No:55/3
ŞİŞLİ GÜLGÜN 2477987
Halaskargazi Cd. Tayyareci M. Ali Bey Sk. No:1
KURTULUŞ ARZU 2504807
Sefa Meydanı No:21/1 Kurtuluş
ZEYTİNBURNU MURAT 5107208
Seyit Nizam Mh. G 13 Sk. No:23 (Dutluk Cami Yanı)

ANADOLU YAKASI
BEYKOZ AK 4258638
Polenezyolu Cd.Soğuksu Mh. No:73 Paşabahçe
KAYA 3320438
Göksu Kandilli Cd. No:9 (Akademi Arkası) Anadoluhisarı
BOSTANCI KOÇKAN 3730058
Kocayol Şebnem Sk. No:3/4 Üst
NÜKHET 3629043
Bayar Cd. Sarıkanarya Sk. No:2/5 Kozyatağı
KADIKÖY ADAÇAYI 3363707
Osmanağa Mh. Halit Ağa Cd. Yoğurtçu Şükrü Sk. No: 64
BATUM 5458278
Acıbadem Cd. G-2 Sk. Emek Apt. No:132/1 Acıbadem
ERENGÜL 3381280
Hasırcıbaşı Cd. No:7
KARTAL SERPİL 3740333
Kızılay Bulvarı No:24/A Toprakyol
MALTEPE KÜBRA 3836745
Bağdat Cd. Çetin Sk.No:9/1 (Süzmetaş Durağı)
PENDİK ÖĞÜT 3909211
Aydınlı Cd. No:7
TUZLA AYŞEGÜL 4460513
Yayla Mh. F. Çakmak Cd. No:30
ÜSKÜDAR BÜLENT 5538767
Nuh Kuyusu Cd. No:117 (Pazarbaşı Otobüs Durağı Karşısı) Pazarbaşı


Geri dön   Yazdır   Yukarı


 ANKET

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi