T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
Y A Z A R L A R 27 ŞUBAT 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
Gökhan ÖZCAN

İster inanın, ister inanmayın!

New York'taki yeni yapılan gökdelenlerden birinde ilginç bir şey yaşanmış. Gökdelen 137 katlı olarak planlanmış. Ancak bittikten ve kiracılar binaya taşındıktan tam bir yıl sonra bir hamburgerci çocuk, binanın aslında 136 kat olduğunu ve bir katının eksik olduğunu tespit etmiş. Yapılan araştırmalardan sonra binanın müteahhitliğini yapan John Wingate isimli şahsın, daireyi yürüttüğü ve götürüp Arizona çölündeki arazisine kondurduğu anlaşılmış. Bunu nasıl yaptığını ise hiç kimse anlayamamış.

...

Portekizli bir aile, Lizbon'daki küçük bir dükkanda tam sekiz kuşaktır karınca balı satıyormuş. Bilim adamlarının balı yapanın karıncalar değil arılar olduğu şeklindeki uyarılarına da hiç kulak asmıyorlarmış. Sadece "Biz atamızdan nasıl gördüysek öyle yaparız" demekle yetiniyorlarmış. İşin tuhaf tarafı, bu ailenin bal yapan karıncalarını bugüne kadar gören de olmamış. Ancak aile fertleri sık sık yüzleri gözleri balon gibi şişmiş bir vaziyette ortalıkta dolaşıyorlarmış. Durumlarını soranlara da "Karıncalar soktu!" diyorlarmış.

...

Amerika'nın İllunois bölgesinde kurulan hayvan konservatuarında, çeşitli hayvanlara ses ve müzik eğitimi veriliyormuş. Konservatuarın öğrencileri arasında kurbağalar, pandalar, eşekler, kediler, köpekler, fok balıkları ve ismini bilmediğimiz başka bir sürü hayvan bulunuyormuş. Öğrencilerin en enteresanı da bir tahta kurusuymuş. Kendisi boyuna hiç bakmayıp iyi bir bariton olmaya çalışıyormuş. Yakında konservatuarın bütün öğrencileri bir araya gelerek bir konser verecekler ve mümkün olursa Carmina Burana'yı seslendireceklermiş.

...

Avustralyalı çiftçi Rony Pickelbauer, kendi kendine patlayan mısırlar üretmeye başlamış. Yeterli büyüklüğe ulaşan mısır tanelerini koçanından ayırıp alüminyum bir tepsiye koyarsanız, bir süre sonra kendi kendilerine patlamaya başlıyorlarmış. Böylece hiçbir yardımcı alete ihtiyaç duymadan patlamış mısır elde edebiliyormuşsunuz. Eskiden patlayıcı uzmanlığı yapan ve kafasına esince işi gücü bırakıp kendisini doğaya adayan Pickelbauer, "kendi kendini kızartan patates projesi" üstündeki çalışmalarını da bütün hızıyla sürdürüyormuş!

...

Arkansaslı bir kunduracı yürürken müzik çalan bir çift ayakkabı imal etmeyi başarmış. Onun bu başarısını çekemeyen yan komşusu ördek yavrularını eğiterek bir tören kıtası oluşturmuş. Onların başarılarını içine sindiremeyen diğer bir komşuları kendi geliştirdiği bir mekanizmayı monte ederek kuyruklu piyanosunu çalındıkça kazak da örer hale getirmiş. Komşularının yaptıklarıyla yarışabilecek hiç bir başarı kaydedemeyen başka bir komşuları da eline pompalı tüfeğini alarak diğer üç komşusunu ortadan kaldırmış!

...

Amerika'da yayınlanan "Ha Şunu Bileydin!" isimli derginin iddiasına göre Mark Twain ip üstünde yürüyebiliyormuş. Dergiye göre, genç yaşlarında kasabalarına gelen Hintli bir ip cambazından ip üstünde yürüme dersleri alan Twain, zaman içinde inkişaf ederek iyi bir ip cambazı olmuş. Ama yazarlığı daha çok sevdiği için bu mesleği sürdürmemiş. Dergi geçtiğimiz yıllara ait bazı nüshalarında da Mark Twain'in düz yolda yürümekte zorlandığını ve "z" harfini telaffuz edemediğini iddia etmiş.


Geri dön   Mesaj gönder   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi