T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
D Ü N Y A 2 TEMMUZ 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Gazze yanarsa bizim huzurumuz bozulur

İsrail ordusunun Filistinlilere karşı 'orantısız güç kullanmasını' eleştiren Başbakan Erdoğan, "Gazze yanarken Ankara, Washington ve Londra'da insanların huzurundan mutlaka bir şeyler eksilecektir dedi

Ankara'da "The Glocal Forum" tarafından düzenlenen 5. Glokalizasyon Konferansı'nda konuşan Başbakan Erdoğan, "insanın evrensel sorumluluğuna" vurgu yaparak, "Addis Ababa'da milyonlarca çocuk ölümü beklerken, Telafer, Kerkük acı çekerken, Gazze alev alev yanarken Ankara'da, Londra'da, Paris'te, Washington'da insanların huzurundan mutlaka bir şeyler eksilecektir. Bunu görmezlikten gelemeyiz. Zira küreselleşen bir dünyada yaşıyoruz.

Öyleyse adaleti, refahı, mutluluğu, barışı insan hak ve hürriyetlerini, insanca yaşamayı talep ederken, bunu bireysel, lokal olarak asla düşünmemeliyiz. Tüm insanlık için talep etmeliyiz. Bu konuda ne dil ayrımı yapabiliriz, ne din ayrımı yapabiliriz, ne kültür ayrımı yapabiliriz, ne insanların zenginliği, fakirliği noktasında ayrım yapabiliriz, ne de insanları siyah-beyaz diye bir ayrıma tabi tutabiliriz" dedi.

YAŞANANLARI ANLAMAK ZOR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail ile Filistin arasında yaşananları anlamakta zorlandığını ve Filistin'li 8 bakan ile 60'den fazla milletvekili ve yerel yöneticinin kaçırılmış olmasını Ortadoğu barışına katkı olarak görmediğini söyledi.

İsrail'li bir askerin kaçırılması ile başlayn süreçte aktif olarak devrede olan ve iki tarafa da itidal tavsiye eden başbakan Erdoğan, Filistinli bakanların ve yerel yöneticilerin tutuklanmasının Birleşmiş Milletlerin yaklaşım tarzı ve uluslar arası diplomasiye ters olduğunu söyledi.

GELİŞMELER OLUMSUZ

Gazetecilerin ''Filistin Büyükelçisi Türkiye'nin iyi ilişkilerini kullanarak İsrail'deki sıcak gelişmelerle ilgili yardım talebinde bulundu. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?'' şeklindeki sorularını, ''Biz Büyükelçinin talebinden önce bu çalışmaları başlattık. Maalesef durum arzu edilenin dışında olumsuz bir şekilde gelişiyor" şeklinde cevaplayan Erdoğan, Filistin Başbakanı İsmail Heniye ile Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve İsrail Devlet Başkanı Ehud Olmert ile sürdürdüğü görüşmelerin geçen Cuma akşamı kesintiye uğradığını kaydetti.

GÖRÜŞMELER KOPTU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ben dün akşam bu görüşme trafiğini devam ettirmek isterken de ne yazık ki görüşmeler bir yerde koptu. Sadece Sayın Abbas'la dün akşam görüşme imkanı buldum. Sayın Abbas, 'şu anda Sayın İsmail Haniye ile görüşmekte bile artık fırsat bulamıyorum, görüşemiyorum' dedi. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın Abbas ve Sayın İsmail Heniye 'asker bizim elimizde değil. Bize anlayışla yaklaşsınlar biz askeri bulduğumuz anda zaten teslim ederiz' diye bana taahhütte bulunmuşlardır.'

  • HABER MERKEZİ / ANKARA

    Paraşütlerle çikolota, şeker

    İsrailli asker Gilad Şalit'in kaçırılmasının ardından Gazze Şeridi'ne güneyden giren İsrail ordusu, bir taraftan tankklar, savaş uçakları ve füzelerle bombardımanını sürdürürken, bir yandan da paraşütlerle Refah, Han Yunus ve Gazze Şeridi'nin orta bölgelerine, içinde şeker ve çikolatalarla bildiriler bulunan kutular atmayı sürdürdüğü öğrenildi.

  • KUDÜS

    Erdoğan'dan Bush'u uyandıran telefon

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir İsrail askerinin kaçırılması ve ardından İsrail'in Filistinli bakan ve milletvekillerini tutuklamasıyla tırmanan Ortadoğu'daki kıriz için ABD Başkanı George Bush ile görüştü. Başbakan Erdoğan, Bush'a İsrail'i şikayet ederek, "Orantısız güç kullanıyor" dediği öğrenildi. AK Parti Kastamonu İl Kongresi'ne katılmak üzere Kastamonu'ya gelen Başbakan Erdoğan saat 14:45 sularında ABD Başkanı George Bush ile bir telefon görüşmesi yaptı. Görüşmeye, Bush'un sabahın erken saatleri olmasına rağmen cevap verdiği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, ABD Başkanı Bush görüşmeden duyduğu memnuniyeti ifade ederken, "Bu konuşmayı çok önemli buluyorum. Siz zor bir bölgedesiniz. Ama nüfuz alanınız çok büyük. Telkin ve tavsiyelerinizin etkili olacağına inanıyorum. İki devletli çözüm konusunda, birlikte çaba gösterilmesi gerektiğini ifade ediyorum." dediği öğrenildi.

  • BİLAL ÇETİN

    İsrail'in hedefi Başbakan Heniye

    Avustralya'da yayınlanan The Australian News adlı gazete Ortadoğu muhabiri Martin Chulov imzalı yayınladığı bir haberde, İsrail'in kaçırılan askeri teslim edilmediği takdirde Filistin Başbakanı İsmail Heniye'yi öldürmeke tehdit ettiğini yazdı. Gazete bir başbakana yönelik bu uyarının bir mektupla Filistin lideri Abbas'a ulaştırıldığını kaydetti. Tehdidin İsrail'in Gazze'yi işgale hazırlandığı sırada gelmesine dikkat çeken gazete, Başbakan Heniye dahil bir çok Hamaslı siyasinin saklandığını ileri sürdü. İsrail, Filistinli grupların kaçırılan İsrail askeri karşılığında 1000 mahkumun serbest bırakılması taleplerini reddetti .

  • TELAVİV

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi