T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
D Ü N Y A 2 TEMMUZ 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Müşerref'i ağlatan Türk kızına 'Devlet Madalyası'

Bileziğini depremzedelere göndererek Pakistan'da büyük yankı uyandıran 7 yaşındaki Ervan Yalçın'a madalyasını Devlet Başkanı Pervez Müşerref verdi. Tören sırasında Müşerref gözyaşlarını tutamadı.

Pakistan'da geçen yıl 8 Ekim'de meydana gelen depremden sonra başlatılan yardım kampanyasına bileziğinin gönderen Türk kızı Ervan Yalçın (7), Pakistan Milli Meclisi tarafından Sitar-e Esar (Fedakarlık) Madalyası ile ödüllendirildi. Pakistan'ın en değerli madalyası olarak bilinen Sitar-e Esar'ı Yalçın'a bizzat Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref tarafından takıldı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen tören sırasında Müşerref'in gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

KÜRSÜYE TEK BAŞINA ÇIKTI

Törenin en dikkat çekici anonsu tüm davetlileri şaşırttı. İstanbul'da oturan ilkokul 2. sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Ervan Yalçın madalyasını almak için kürsüye tek başına geldi. Ellerinde Pakistan ve Türk bayrağı olan Ervan ile Müşerref, Türkçe konuştu ve Ervan'ı kollarının arasına alarak kameralara poz verdi. Söylemek istediğin bir şey var mı sorusu karşısında Ervan: "Cive Pakistan" diyerek karşılık verdi. Ödülü alanlar içerisinden sadece Ervan Yalçın'a gösterdiği fedakârlıktan dolayı 5 bin dolar ödül verildi.

EN KIYMETLİ EŞYAN NEYSE ONU VER

Madalyasını aldıktan sonra annesi ve babasının yanına giden Ervan, "Depremden sonra öğretmenimiz sınıfımızdaki arkadaşlarımızdan Pakistanlı kardeşlerimiz için ne yapabileceğimizi sordu. O akşam eve geldiğimde anneme Pakistanlı kardeşlerimize ne gönderebilirim diye sordum. Annemde kızım senin en kıymetli şeyin ne ise onu ver dedi. O gece doğum günümde babamın hediye ettiği altın bileziğimi vermeyi düşündüm. Ertesi gün bileziğime annem kurdale bağladı. Ben de bileziği getirerek öğretmenimize verdim. Öğretmenim bu değerli yardımı Kızılay yetkililerine ulaştıracağım dedi ve sonra bizi buraya çağırdılar" diye konuştu. Pakistan Meclisi depremde yardıma koşanlara madalya verilmesini kararlaştırmıştı.

  • İSLAMABAD

    Pakistan lideri törende duygusal anlar yaşadı

    Törenin açılışında konuşan Müşerref , deprem sonrasında Pakistan halkının yanında olan herkese teşekkür etti. Bu günün kendisi ve Pakistan halkı için önem taşıdığını kaydeden Müşerref, Allah'tan böylesine büyük bir afeti ülkesine bir daha yaşatmaması duasında bulundu. Törenin duygulu bir atmosferde gerçekleştiği gözlendi. Tören sırasında hayatını kaybeden TOKİ personeli Mühendis Ufuk Arslan'ın babasının kürsüye davet edilmesi sırasında Müşerrefin gözlerinin yaşardığı gözlendi. Baba Hasan Hüseyin Arslan'a madalyasının verilmesinin ardından baba Arslan dakikalarca ayakta alkışlandı.

    Ervan'ın bileziği müzede sergileniyor

    Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, 7 yaşındaki Ervan'ın gönderdiği bilezikten çok etkilenmiş, gönderilen bileziğin fotoğrafını cumhurbaşkanlığı internet sitesinden bütün dünyaya yayınlamıştı. 8 Ekim depreminden sonra Ervan'ın gönderdiği bilezik Pakistan Türkiye dostluğunun bir sembolü olarak Cumhurbaşkanlığı Müzesinde sergileniyor. Sitar-e Esar Madalyası Türkiye'den 3 sivil toplum kuruluşunun yanı sıra 3 kişiye daha verildi.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi