T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
D Ü N Y A 2 TEMMUZ 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Yeni lider için beş milyon dolar

ABD, El Kaide'nin Irak'taki yeni lideri Ebu Eyyup El Masri'nin yakalanmasını sağlayacak kişi ya da kişilere 5 milyon dolar ödül verileceğini açıkladı. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Adam Ereli yaptığı açıklamada, ödülün, El Masri hakkında bilgi sahibi kişileri teşvik etmek amacıyla koyulduğunu söyledi. Açıklamada, Afganistan ve Pakistan'da eğitim aldığı belirtilen El Masri'nin, ABD güçlerine büyük kayıplar verdiren, araçlara yüklenen el yapımı patlayıcı düzeneklerin yapımında bir bomba uzmanı olduğu ifade edildi. Sözcü, El Masri'nin yeri konusunda bilgi sahibi olanların Bağdat'taki ABD Büyükelçiliğine ihbarda bulunmalarını istedi.

  • WASHİNGTON


    Cheney, New York Times'ı yine suçladı

    ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney, New York Times'ın terör şüphelilerinin dinlenildiğini ortaya koyan gizli bir hükümet programını açıklamakla suçladı. Cumhuriyetçi Scott Garrett için düzenlenen bağış toplama yemeğinde konuşan Cheney, gazeteyi terör şüphelilerinin para kaynaklarını izlemekle ilgili gizli bir hükümet programı hakkında bilgi yayımladığı gerekçesiyle şiddetle eleştirdi. Cheney, "Bu bilgiyi ön yayınlamak, saldırıları önlemek konusunda işimizi zorlaştırıyor" dedi.

  • NEW YORK


    Cindy oğlu için açlık grevine hazırlanıyor

    ABD'De savaş karşıtı annelerin ortak platformu olan Gold Star Families for Peace, Amerika'nın bağımsızlık bayramı olan 4 Temmuz günü Beyaz Saray önünde tarihi bir açlık grevi başlacağını açıkladı. Oğlunu Irak'ta kaybeden Cindy Sheehan'ın da başını çektiği aileler, Salı günü akşam saatlerinde Beyaz Saray önünde son yemeklerini yeceklerin ve bir basın açıklaması yapacaklarını bildirdiler. Asker annelerini kendileriyle birlikte açlık grevine davet eden Cindy Sheehan şunları söyledi: " Bir çok yürüyüş yaptık, geceleri nöbet bekledik. Bush'un çiftliğinin önünde kamp kurduk. Hapse atıldık. Diğerleri 4 Temmuz'da barbekülerinin başında bağımsızlık savaşını kutlarken, biz bedenlerimizi ortaya koyarak askerlerimizin eve dönmesini isteyip vatanseverliğimizi göstereceğiz".

  • WASHINGTON


    Bin Ladin'den yeni ses kaydı

    El Kaide lideri Usame bin Ladin'e ait olduğu öne sürülen bir ses kaydında ABD saldırısı sonucu öldürülen Irak'taki el Kaide'nin lideri Ebu Musab ez-Zerkavi'yi "kutsal savaşın aslanı'' olarak niteledi. Ladin, Irak'ta öldürülen Zerkavi'nin yerine Ebu Hamza el Muhacir'in getirildiğini bildirdi. Irak'ta Sünni Müslümanlara karşı bir 'yok etme kampanyası' sürdürüldüğünü ileri süren Ladin, "Amerika ve müttefiklerinin yanı sıra Sünni kentlerine saldıran Şiilerin kentlerine karşı misilleme yapılacağını" söyledi. ABD, el Muhaciri'nin başına 5 milyon ABD doları ödül koydu.

  • DOHA


    Avusturya'dan konserli veda

    Avusturya, yıl başında üstlendiği AB dönem başkanlığına, Viyana Filarmoni Orkestrası'nın verdiği ''Avrupa Konseri'' ile veda etti. Avusturya-Macaristan İmparatorluğu döneminde, yazlık yönetim merkezi olarak kullanılan Schönbrunn Sarayı'nın bahçesinde dün gece verilen ''Avrupa Konseri''ni sağanak yağmura rağmen 70 bin sanatsever izledi. Avusturya, bu yıl başından itibaren altı ay süreyle üstlendiği AB dönem başkanlığını, dün gece yarısı yerel saatle 00:00'dan itibaren Finlandiya'ya devretti.

  • VİYANA


    Kurnaz ve dört kişi daha

    Alman Focus dergisi, Amerikan yönetiminin Küba'daki Guantanamo üssünde tutulan ve ailesi Almanya'nın Bremen kentinde yaşayan Murat Kurnaz'ın serbest bırakılmasını, Alman hükümetinin bu üste tutulan 4 kişiyi daha ülkeye kabul etmesi şartına bağladığını iddia etti. Derginin haberinde, ABD Başkanı George W. Bush'un, Almanya Başbakanı Angela Merkel'den Kurnaz'ın dışında Guantanamo'da tutulan 4 kişiyi daha ülkeye almasını talep ettiği öne sürüldü. Alman hükümeti bu iddiaları yalanladı.

  • BERLİN


    Sünni kadın vekil kaçırıldı

    Irak'ta Meclisteki en büyük Sünni blok Irak Uzlaşma Cephesi içindeki Irak İslami Partisinden olan Sünni kadın millitvekili Tayser Meşhedani'nin korumalarıyla birlikte Bağdat'ta Şiilerin çoğunlukta olduğu Şaab mahallesinde kaçırıldığı bildirildi. Kadın milletvekilinin doğudaki Diyala eyaletinden üç konvoyla dönerken, 7 araçlı ağır silahlı kişilerce durdurularak kaçırıldı. Irak Meclis Başkanı Mahmud el Meşhedani, milletvekili Tayser Meşhedani'nin derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.

  • BAĞDAT


    İran: Nükleerden vazgeçmeyeceğiz

    Gambiya'da iki gün sürecek 7. Afrika Birliği liderleri zirvesi başladı. İran televizyonunun haberine göre, zirve dolayısıyla Banjul'da bulunan İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Fildişi Sahili Devlet Başkanı Laurent Gbagbo ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, İran'ın uranyum zenginleştirme programını sürdürmeye kararlı olduğunu belirtti. Ahmedinejad, ''İran halkının karar verdiği şekilde bu evreyi onur ve yüz akıyla geçip barışçı nükleer teknolojiyi elde edeceğini'' belirtti.

  • BANJUL/TAHRAN

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi