T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 2 TEMMUZ 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Yasal olmayan yıkılır

Başkan Topbaş, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen'in Atatürk Ormanı içindeki başkanlık konutlarını yıkacağını söylemesi üzerine, 'Yasal değilse tabiki yık" dedi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Atatürk Ormanı'ndaki başkanlık konutların yapımına 1955'te başlandığını ve zaman içinde yasallaştığını kaydetti. TOKİ'nin yaptırdığı Taşoluk Konutları'nın kura çekiminde basın mensuplarının Atatürk Ormanı'ndaki 12 başkanlık konutun kaçak olduğuyla ilgili sorularını cevaplayan Kadir Topbaş, "Başkanlık Konutu 1955'te yapılmış. Rahmetli Menderes dahi orada kalmış. Yıllardan beri var olan ve hiçbir problemi olmayan bir konut. Beş konut o yıllarda yapılmış ve bitmiş. Bedrettin Dalan döneminde ilaveler yapılmış ve 12 konut diye geçen bölge olmuş. 5000'lik planlara işlendiği nisan ayındaki meclis kayıtlarında var 1000'lik planlara geçmesi gerekiyor. Yasallaşması mümkün olmayan varsa onlar da tabi ki yıkılır" dedi

5 BİN KAÇAK YAPI YIKTIK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı konutunda hiçbir yasal problem olmadığını kaydeden Topbaş, "Mal bulmuş mağribi gibi başkanlık konutunu da aynı kategoriye sokmaları çok yanlış" diye konuştu. Kadir Topbaş, "1983'te tamamlanan konutlarda bir problem var mı?" sorusuna, "Onlarda bir problem yok. İnceleniyor. Yasal olmayana müdahale edilir. Öncelikle ilçe belediyesinin sorumluluğu var. Büyükşehir olarak biz de gereğini yaparız" cevabını verdi. Topbaş, konutların bulunduğu bölgede bugüne kadar yıkılmayan 408, İstanbul'da ise 5 bin kaçak yapıyı yıktıklarını hatırlattı.

  • MURAT PALAVAR/ İSTANBUL

    Kültür hareketine start verildi

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürlüğü'nce İstanbullulara yaşadıkları kentin kültürel mekanlarını tanıtmak, bu mekanlara karşı farkındalık ve duyarlılık oluşturmak amacıyla düzenlenen kültür gezileri, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından başlatıldı. Sultanahmet Meydanı'ndaki Alman Çeşmesi önünde düzenlenen törende konuşan Topbaş, 3 imparatorluğa başkentlik yapmış bir kentin tarihi ve kültürel mirasını korumak için herkese görev düştüğünü söyledi.Ücretsiz düzenlenen gezi programı çerçevesinde kentin gezilecek mekanları Sultanahmet, Fatih ve Beyazıt olmak üzere 3 bölgeye ayrıldı. Gezi her hafta cumartesi ve pazar günleri 13.30-18.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

  • MURAT PALAVAR/ İSTANBUL


    Kabotaj ve Denizcilik Bayramı kutlandı

    Taksim Cumhuriyet ve Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa anıtları önünde tören düzenlendi. Kabotaj ve Denizcilik Bayramı kutlamaları kapsamında Taksim Cumhuriyet ve Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa anıtları önünde tören düzenlendi.Cumhuriyet Anıtı'ndaki tören, İstanbul Valiliği, Kuzey Deniz Saha Komutanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile diğer kurumların yetkililerinin anıta çelenk bırakmasıyla başladı. Törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Ali Ulutaş, Vali Muammer Güler adına anıt özel defterini imzaladı.

    ÇOK DAHA İYİ DURUMDAYIZ

    Törende konuşan Denizcilik Müsteşarı İsmet Yılmaz, bayramı kutlayarak, Türkiye'nin dünya devletleri arasında başta ekonomi olmak üzere her alanda ilk 10'a girmesini hedeflediklerini söyledi. Yılmaz, "2006 yılında denizcilik alanında geçmişten çok daha iyiyiz. Bu başarı, Türkiye'nin başarısıdır. Denizcilik camiasının ortak başarısıdır" diye konuştu. Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Erol Yücel de, "Deniz taşımacılığı bakımından iyi yoldayız" dedi.

  • İSTANBUL


    Deniz Feneri üçüncü ücretsiz mağazasını açtı

    Deniz Feneri Derneği, yoksullar ve kimsesizlere ücretsiz giysi dağıtılan üçüncü giyim mağazasını açtı Deniz Feneri Derneği, çocuk yuvalarında ve koruyucu aile yanında kalan çocuklar, huzurevleri, özürlü merkezleri ve kadın sığınma evlerinde kalanların ücretsiz giydirildiği mağazalarına bir yenisini daha ekledi. İstanbul'da, Zeytinburnu ve Üsküdar'dan sonra şimdi de Bağcılar'da hizmete giren giyim mağazasının açılışını Kadın ve Aileden sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu yaptı. Bakan Çubukçu, açılışta yaptığı konuşmada, "Ülkemizin son günlerde yaşadığı ekonomik sıkıntılara rağmen, yoksul kişilere ücretsiz giyim dağıtan mağaza sayısını 3'e çıkaran Deniz Feneri Derneği'ni içtenlikle kutluyorum" dedi. İzmir ve Ankara'da da birer giyim mağaza olan Deniz Feneri Derneği, Bağcılar'daki yeni mağazayla, çocuk yuvalarından, koruyucu aile yanında kalan çocuklar, huzurevleri, özürlü merkezleri ve kadın sığınma evlerinden 3 ayda 3 bin kişiyi tepeden tırnağa giyindirmeyi hedefliyor. Dernek, açtığı mağazalardan bu yılın il 6 ayında, 4 milyon 300 bin YTL'lik giyim yardımında bulundu.

  • İSTİHBARAT SERVİSİ/ İSTANBUL

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi