T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 2 TEMMUZ 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

Fakir hastaya helikopterle hizmet

Meclis Adalet Alt Komisyonu, Vakıflar Kanunu Tasarısı'nı kabul etti. Tasarıda vakıfların vatandaşa daha iyi hizmet vermelerine imkan sağlayacak değişiklikler yapıldı.Tasarıda yapılan değişiklikle Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak 'Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı' kurulması kabul edildi. Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı vakıflar aracılığıyla vatandaşlara sağlık hizmetleri verilmesini koordine edecek. Vakıflar KanunuTasarısı'nda yapılan değişikliğin ardından İstanbul'daki hastanenin hizmetleri bütün Türkiye'ye yayılacak. Yapılan düzenlemeninin ardından Vakıf Gureba Hastanesi Türkiye'nin neresinde olursa olsun, bütün ücra köylerindeki fakir hastalara bile hizmet götürecek

  • BİLAL ÇETİN/ANKARA


    Çay ocağında esrar servisi

    Ankara'nın Yenidoğan semtinde 23 eve gerçekleştiren operasyon sonucunda piyasaya sürülmeye hazır 500 bin YTL'lik uyuşturucu ele geçirildi. Ertan K. isimli şahsın çay ocağında esrar servisi yaptığı belirlendi. Yoğun güvenlik önlemleri altında Yenidoğan semtine giren güvenlik güçleri eş zamanlı olarak düzenledikleri operasyonda, piyasaya sürülmek üzere 13 kilo esrar ile satılmaya hazır 40 fişek esrar, 2800 uyuşturucu hap, 88 kök hint keneviri ile kuru sıkı tabanca ele geçirildi. Gözaltına alınan şahıslardan B.B.'nin uyuşturucu dağıtım işini organize ettiği ve şahsın daha önce de yapılan operasyonlarda gözaltına alındığı öğrenildi. E.K.'nın da çay ocağı işletmeciliği adı altında müşterilere uyuşturucu madde servisi yaptığı tespit edildi. E.K.'nın Ankara Kalesi'ndeki çay ocağında satışa hazır esrar paketleri ele geçirdi.

  • MUSTAFA ORTAÇ/ ANKARA


    Doğum sırasında bebeğin kafası koptu

    Düzce'nin Akçakoca İlçesi'ndeki Devlet Hastanesi'nde 31 yaşındaki Yüksel İrde'nin normal doğumu sırasında karnındaki bebeğinin kafası koptu. Bebeğin anne rahminde kalan gövdesi ameliyatla alınırken, savcılık soruşturma kapsamında bebeğin kopan kafasını gömülü olduğu hastane bahçesinden çıkartarak, otopsi için İstanbul'a gönderdi. Akçakoca Devlet Hastanesi Başhekimi Kamil Eyüpoğlu, olaydan haberdar olduğunu ancak ayrıntıları bilmediğini kaydetti.

  • DÜZCE


    Bilim Hazinesi bu ay da dağıtılacak

    TÜBİTAK'ın popüler yayın organı "Bilim ve Teknik"e, tiraj rekorları kırdıran 1967 yılından bu yana yayınlanan tüm dergilerin yer aldığı "Bilim Hazinesi" adını taşıyan DVD, Temmuz sayısıyla da okuyucuya verilecek. Bilim ve Teknik Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Raşit Gürdilek, derginin DVD'nin Bilim ve Teknik'in tiraj rekoru kırmasını sağladığını ifade eden Gürdilek, dün piyasaya çıkan Temmuz sayısının da 80 bin adet basılacağını 2. baskının da gündemde olduğunu söyledi. Dergi geçen ay rekor tiraj yapmıştı.

  • ANKARA


    Hakkari uzman doktor bekliyor

    Hakkari Devlet Hastanesi'nde görevli kadın-doğum ve ortopedi uzmanları askere gidince, hastalar Yüksekova Devlet Hastanesi'ne sevk edilmeye başlandı. Sağlık İl Müdür Vekili Bilal Dinçsoy, kadın doğum ve ortopedi il genelinde 29 uzman ile 54 pratisyen doktorun görev yaptığını belirterek, doktorlardan 2'sinin askerde olması nedeniyle hastaları, çevre iller yerine Yüksekova Devlet Hastanesi'ne yönlendirdiklerini Sağlık Bakanlığı'nı yeni atamalarla sıkıntıyı gideceğini söyledi.

  • HAKKARİ


    Arkadaşı yerine KPSS'ye girecekti

    KPSS'de başkasının yerine sınava girdiği bildirilen bir kişi, Ankara'da polis tarafından gözaltına alındı. Ankara Hukuk Fakültesi'nde Sinan Y'nin yerine sınava girdiği belirlenen Rüştü D, sınav bitiminde sınav gözetmenlerinin şüphesi üzerine yakalandı. Cebeci Karakolu'na götürülen Rüştü D'nin, "5 bin YTL karşılığında Sinan Y'nin yerine sınava girdiğini söylediği" belirtildi. Sinan Y'nin ise başka bir ilde olduğu ve hakkında yakalama kararı çıkarıldığı bildirildi. Gözaltına alınan Rüştü D'nin, ODTÜ'den atıldığı tespit edildi.

  • ANKARA


    Ahıskalı Türklere 'denklik' verilecek

    Türkiye'ye 1995 yılından itibaren göç eden Ahıska Türkleri'nden, önlisans ve lisans diploması sahiplerine, diploma denklik belgesi verilecek. TBMM Genel Kurulunda, Yükseköğretim Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, kabul edilerek yasalaştı. Kanuna göre, söz konusu tarih itibariyle göç eden Ahıska Türkleri'nden, önlisans ve lisans diploması sahiplerine 1 yıl içinde Yükseköğretim Kuruluna müracaatları halinde, seviye tespit sınavına tabi tutulmaksızın, diploma denklik komisyonunca diploma denklik belgesi verilecek.

  • ANKARA

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Dizi | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi