T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 2 TEMMUZ 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

  Yeni Şafak'ta Ara
 

'Eskiler kuru sıkı atıyor'

Başbakan Erdoğan, iktidara karşı cephe arayışlarını sürdüren Ecevit ve Demirel'e "Sana yağ kuyruklarını unutmadık. Anam beni gönderirdi kuyruğa, beklerdik" diye seslendi. Baykal'a da Enerji Bakanlığı dönemini hatırlattı

Bilal
Çetin
Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti iktidarına karşı sağlı sollu cephe hareketine öncülük eden Eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit ile 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e, 'Sana yağ' ve 'akaryakıt' kuyruklarını hatırlatarak cevap verdi. Erdoğan, CHP lideri Başkal'a da taş atarak, Enerji Bakanlığı döneminin unutulmadığını söyledi. Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yapılan AK Parti Kastamonu İl Kongresi'nde konuşan Başbakan, ekonomideki gelişmelere dikkat çekerek şunları söyledi:

ZİL TAKIP OYNADILAR

"Küresel bir dalgalanma yaşanıyor ekonomide. Ancak, bunu bile kendileri için fırsat telakki ederek, zil takıp oynamaya gayret edenler çıktı. 'Bugüne kadar yaşananlar sanaldı. Gerçekler şimdi meydana çıkıyor', 'Ekonomide şimdi gerçekler anlaşılıyor' havasına girdiler. Böyle düşünerek zil takıp oynayalım diyenler var. Şunun yapılması lazım diyeni gördünüz mü? Biz bunların iktidarını da gördük."

KUYRUK HATIRLATMASI

Erdoğan, geçmiş iktidarlar döneminde fuel-oil olmadığı için Başbakanlık'taki kaloriferlerin bile yanmadığını hatırlatırken, "Biz bunları da gördük. İktidarınızda akaryakıt yok muydu? Neden kaloriferler yanmıyordu? Sana yağ kuyruklarını da unutmadık. Anam beni gönderirdi kuyrukta beklerdik saatlerce, Sana yağ gelecek diye. Bunların iktidarı ödneminde oldu bunlar. Şimdi kuru sıkı atıyorlar. Biz iyi biliriz sizlerin Başbakanlığınızı da, Dışışleri Bakanlığınızı da, Enerji Bakanlığınızı da" diye konuştu.

O HABERLERİN NEDENİNİ AÇIKLAYACAĞIM

Nasrullah Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan Erdoğan, Hükümetin icraatlarını anlattı. Gece gündüz demeden ülke için çalıştıklarını söyleyen Erdoğan, Türkiye'nin kalkınmasından rahatsız olanlar olduğunu belirtti.

Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: "Hortumcular rahatsız oldukları için feryat ediyorlar. Hani bazı gazetelerde haberler duyuyorsunuz ya... Bu haberleri yapan gazetelere tekrar hatırlatıyorum; bu haberleri yapmanızın gerçek sebebini açıklayacağım günler yaklaşıyor. Bunu açıklayacağım. Benim İstanbul Belediye Başkanıma yönelik yapmış olduğunuz bu olayların arkasında nelerin yattığını da çok iyi biliyorum. Bunu açıklayacağım zaman millet zaten sizi yerleştireceği yeri çok iyi biliyor. Kendi menfaatlerinizin, gayri meşru menfaatlerinizin önü kesildi diye bu haberleri yaptığınızı millete anlatacağım. Hangi dosya, hangi talebiniz geri çevrildi diye bu haberleri yapıyorsunuz? Bunlar çıkacak meydana."

Yöneticilere düşen görev şehrin ruhuna uymaktır

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde "The Glocal Forum" tarafından düzenlenen 5. Glokalizasyon Konferansı Ankara'da başladı. Sheraton Oteli'ndeki konferansa Başbakan Erdoğan, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Glocal Forum Yönetim Kurulu Başkanı David Kimche ve pek çok ülkeden temsilciler katıldı. Başbakan Erdoğan, "Yerel yöneticilere düşen görev, her şehrin bir ruhu, bir kimliği olduğunu bilmek ve bu ruha, bu kimliğe uygun davranmaktır" diyerek, şehrin içinde yaşayan insanlarla, tarihi dokusuyla, gelecek perspektifiyle bir medeniyetin göstergesi olduğunu belirtti.

  • HABER MERKEZİ / ANKARA

    Erdoğan ortopedik ayakkabı tercih etti

    Erdoğan, Kastamonu gezisinde topuklu ayakkabı yerine tabanı düz ve spor bir ayakkabı giymesi dikkat çekti. Erdoğan'ın ortopedik özelliklerinden dolayı bu ayakkabıyı tercih ettiği bildirildi. Bu arada TOKİ tarafından yaptırılan 288 konutun anahtar teslim töreninde konuşan Erdoğan, artan çimento ve demir fiyatlarına dikkat çekerek,"Herkes kazanırken kanaat sahibi olmalı. Sen de mezara gideceksin. 'Trilyonların var mı?' diye sormayacaklar. 'Er kişi niyetine' diyerek seni mezara koyacaklar" diye konuştu.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi