T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 3 TEMMUZ 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

İsrail ordusu kuzeyden de Gazze'ye girdi

İsrail ordusu, 25 Haziran'dan beri abluka altına aldıkları Gazze'ye kuzeyden de girdi. İsrail ordusu, bugün ilk kez 20 tank ve buldozer ile Gazze'nin kuzeyindeki Beit Hanun bölgesinden kente girdi. Filistinliler bu küçük grubun büyük bir operasyonun öncüsü olmasından endişe ediyor.

İsrail ordu yetkilileri Gazze'ye yönelik büyük bir işgal hareketine girişmeyeceklerini açıklamıştı. Diğer yandan, kaçırılan İsrailli askerin halen hayatta olduğu ve Mısır'dan gelen bir arabulucu grup tarafından görüldüğü belirtildi.

İsrail ordu yetkilileri, İsrail askerinin bırakılmasına yönelik devam eden pazarlıklarda bir analaşmaya varılacak olursa İsrail hapishanesindeki bazı mahkumların serbest bırakılabileceğini ancak terörizme karışmış mahkumların serbest bırakılmasının söz konusu olamayacağını açıkladı.

Diplomasinin şu ana kadar herhangi bir sonuç vermediğini belirten aynı kaynaklar, mevcut krizin haftalar, aylar hatta yıllar sürebileceğini bildirdi.

İsrail, kaçırılan askerini bulmak için Filistin topraklarına yönelik 1 hafta önce başlattığı saldırılarını artırarak sürdürüyor.

Sınırlı sayıdaki İsrail birliklerinin, Filistinliler tarafından İsrail'e girmek için kazılan tünelleri ortaya çıkarmak ve saldırılarda kullanılan patlayıcı maddeleri bulmak için araştırmaya başladığı belirtildi.

REFAH GEÇİŞİNİN MISIR TARAFINDA 4 BİN KİŞİ BEKLİYOR

İsrail ile Filistin arasındaki "kaçırılan asker krizinin" patlak vermesinin üzerinden bir haftayı aşkın zaman geçerken, kapanan sınırdaki Refah geçişinin Mısır tarafında 4 bine yakın Gazzeli yığıldı.

Hastalarını tedavi ettirmek, aile ziyaretleri ya da alışveriş için daha önce bu kapıyı kullanarak yurtdışına çıkan Filistinliler Gazze'ye dönemiyor.

Sınırın öte yanında bir haftadır zor koşullar ve aşırı sıcaklarla mücadele ederken kapıların açılmasını bekleyen grup, "Gazze'ye dönmek istiyoruz. (Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü) Mübarek bir çözüm bulsun" diye gösteri yaptı.

Kalabalıktan bir kadın, "Tuvalet yok, hiçbir şey yok burada. Çocuklarla birlikte perişan olduk, hepimizi sinekler ısırıyor" dedi.

Mısır tarafında fiyatların da çok arttığından yakınan Gazzeliler, küçük bir şişe suyun kendilerine 5 Mısır Paunduna (yaklaşık 1 dolar) satıldığını belirttiler.

Kapı sorununun çözülmesi için Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın sorumlu kıldığı Ziyad Serofendi, durumun çok vahim olduğunu belirterek, bunun bir an önce çözülmesine çalışıldığını söyledi.

Serofendi, "Hastalar var, çocuklar var. Bize yapılan bu soykırımı kimse yaşamıyor" dedi. Kapı, AB gözlemcilerinin görev yerlerine gelememesi yüzünden açılamıyor.

Bu arada Refah sınırından Gazze'ye giriş için bekleyenler, sorunun çözülmemesi halinde toplu olarak açlık grevi yapacaklarını söyledi.

EL AKSA ŞEHİTLERİ TUGAYI BİNASI VURULDU

Öte yandan İsrail helikopterlerinin uçaklarının dün gece Gazze'deki bir hedefi vurduğu bildirildi.

İsrail ordusu, hedefin, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın El Fetih örgütünün silahlı kanadı El Aksa Şehitleri Tugayı'nın binası olduğunu açıkladı.

"BİNADA HAYIR DERNEĞİ BULUNUYOR"

İsrail helikopterlerinin Gazze Şeridi'nde düzenlediği hava saldırısında vurulan hedefin El Aksa Şehitleri Tugayı'na mensup gençlerin oluşturduğu hayır derneği olduğu bildirildi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın El Fetih örgütünün silahlı kanadı El Aksa Şehitleri Tugayı'nın medya sorumlusu Macit Hıdır, İsrail helikopterlerinin vurduğu binanın ikinci katında El Aksalı gençlerin oluşturduğu hayır derneğinin bulunduğunu söyledi.

Hıdır, "İşgal kuvvetleri artık nereyi vuracağını bilmiyor, hayır kuruluşlarını hedef alıyor" dedi.

Gazze Şeridi'nin ana caddelerinden El Vahde'deki binaya iki füze atıldığı, binada kimse olmadığı için saldırıda can kaybı olmadığı belirtildi. Ancak saldırının maddi hasara yol açtığı kaydedildi.

Başka yetkililer ise binanın ikinci katında örgütün medya merkezinin bulunduğunu iddia etti.

Bu arada İsrail helikopterleri Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya'ya da füze saldırısı düzenledi. Füzelerin boş araziye düştüğü belirtildi.

Gazze'nin özellikle orta ve kuzey bölgeleri üzerinde çok sayıda İsrail helikopteri dolaşıyor.

ÇATIŞMALARDA 1 FİLİSTİNLİ ÖLDÜ

Öte yandan Gazze Şeridi'nin kuzeyinde İsrail askerleriyle Filistinli militanlar arasında çıkan çatışmalarda, 1 Filistinli militan öldü.

İsrail Ordusu'nun tanklar, zırhlı araçlar ve buldozerlerle bölgeye yaptıkları saldırıda, Beyt Hanun'da Abdürrahim Durrac'ın (25) öldürüldüğü bildirildi.

İsrail Ordusu, silahlı 2 kişinin askerlere yaklaştığını, bunun üzerine açılan ateş sonucu bunlardan birinin öldürüldüğünü kaydetti.

HABER DEVAM EDECEK...

  • GAZZE (İHA/AA)


    İsrail, Filistinli militanların ültimatomunu reddetti
    Filistinli militanlar, yarın sabaha kadar süre verdi
    Mısır heyeti, kaçırılan İsrail askeriyle görüştü
    İsrail'in aradığı Muhammed Deyf, El Cezire'ye çıktı

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi