T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 16 TEMMUZ 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Hizbullah'tan 3 İsrail kentine füze saldırısı: 9 ölü

Hizbullah örgütü, bu sabah düzenlediği füze saldırılarında 3 İsrail kentini vurdu. Saldırılarda 9 kişinin öldüğü bildirildi.

Saldırılarda, İsrail'in en büyük üçüncü kenti Hayfa'nın merkezindeki yerleşim bölgelerine en az 5 füzenin düştüğü, 9 kişinin öldüğü, yaklaşık 20 kişinin yaralandığı bildirildi.

Yetkililer, bazı füzelerin, tren istasyonu, petrol rafinerisi ve yakıt tanklarının yakınlarına düştüğünü, yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğunu söylediler.

Tren istasyonu yakınlarına isabet eden füzenin, sağlık çalışanlarının bulunduğu bölgeye düştüğü, istasyonda yangın çıktığı kaydedildi. Acco ve Nahariye'nin de hedef alınan kentler arasında olduğu belirtildi.

Hizbullah örgütü de yaptığı açıklamada, Hayfa kentine onlarca füze fırlattıklarını, saldırılarda, kent yakınlarındaki rafinerinin de hedef alındığını bildirdi.

Hizbullah televizyonunun haberinde, "Beyrut'un güneyiyle diğer bölgeleri hedef alan ve gece boyunca süren düşman saldırısının ardından, direniş hareketi Hayfa'ya onlarca füze fırlatmıştır" denildi.

Haberde, saldırılarda Raad-2 ve Raad-3 füzelerinin kullanıldığı kaydedildi. Hizbullah'ın sahip olduğu füzeler, İsrail'in Lübnan sınırı yakınlarında yaşayan yaklaşık 750 bin kişiyi tehdit ediyor. Sadece Hayfa'da 270 bin kişi yaşıyor. Hayfa, Lübnan sınırına 35 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

İsrail, Körfez savaşından bu yana ilk kez, Hayfa'ya patriot füzesavar bataryası yerleştirdi. Ancak füze savunma sistemi, Katyuşa füzelerini etkisiz kılamıyor.

PETROKİMYA TESİSLERİNİ VURMA TEHDİDİ

İsrailli iki askeri kaçırmasının ardından başlayan İsrail saldırılarına, düzenlediği füze saldırılarıyla cevap veren Hizbullah örgütü, Hayfa kentindeki petrokimya tesislerini vurma tehdidinde bulundu.

Örgütün, El Manar televizyonunda okunan açıklamasında, İsrail'in en büyük üçüncü kenti Hayfa'ya düzenlenen saldırıda, petrokimya tesislerinin bilerek hedef alınmadığı ileri sürüldü.

Açıklamada, "İslami Direniş, İsrail'i yeni bir aptallık yapmaması konusunda uyarmaktadır. Saldırılarda petrokimya tesisleri bilerek hedef alınmamıştır. Ancak gelecek sefer, Hayfa ve civarındaki herhangi bir hedeften sakınılmayacaktır" denildi.

Hizbullah, bu sabah Hayfa'ya düzenlediği füze saldırılarında da stratejik öneme sahip noktaları hedef almış, fırlattığı füzelerden bazıları, petrol rafinerisi, yakıt tankları ve tren istasyonu yakınlarına düşmüştü. Saldırılarda 9 kişi ölmüş, bazıları ağır 20'den fazla kişi yaralanmıştı.

Hizbullah, son 5 günde sınırın İsrail tarafına 400 kadar roket fırlattı. Saldırılarda 12 kişi öldü, yüzlerce kişi yaralandı.

Örgütün, menzili 30 ile 70 kilometre arasında değişen 10-12 bin füzeye sahip olduğu tahmin ediliyor. İsrail'in Beyrut ve civarı ile Lübnan'ın güneyinde düzenlediği hava akınlarında ise 100'den fazla sivil öldü.

İSRAİL, BEYRUT YAKININDAKİ ELEKTRİK SANTRALİNİ VURDU

Öte yandan İsrail savaş uçaklarının, Beyrut'un güneyindeki Ciye elektrik santralini vurduğu bildirildi.

Hizbullah'ın El Manar televizyonu, Beyrut'un yaklaşık 20 kilometre güneyindeki santralin, sabah saatlerinde vurulduğunu ve yandığını duyurdu.

Söndürme çalışmalarını yürüten itfaiye görevlilerinin, yetersiz su nedeniyle radyodan halka, ''kendi su tankerleriyle yardım etmeleri'' çağrısı yaptıkları belirtildi.

  • GAZZE/BEYRUT (A.A)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi