|

Çakırbeyli’de 27 Mayıs hüznü

Başbakan Adnan Menderes’in doğduğu Çakırbeyli Mahallesi her yıl 27 Mayıs darbesinin yıldönümünde hüzne bürünüyor. Vatandaşlar yakalarına merhum başbakanın fotoğrafının bulunduğu rozetler takarak darbeyi lanetliyor.

Yeni Şafak
04:00 - 28/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 23:47 - 27/05/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Aydın'ın Koçarlı ilçesinde, eski başbakanlardan Adnan Menderes'in doğduğu mahalle olan Çakırbeyli'de vatandaşlar, her yıl 27 Mayıs'ta askeri darbenin yıl dönümünde büyük hüzün yaşıyor. Bazı vatandaşlar, darbenin yıl dönümünde üzerinde Menderes'in fotoğrafının yer aldığı rozetleri takarak üzüntülerini ifade ederken bazıları da o günlerin bir daha yaşamaması temennisinde bulundu.



Darbe döneminde 15 yaşında olduğunu kaydeden Çakırbeyli Mahallesi Muhtarı Mehmet Demir, radyodan aldıkları ihtilal haberi ile sarsıldıklarını, ülkesine hizmet etmekten başka gayesi olmayan Menderes'in başına gelenlere anlam veremediklerini belirtti. Demir, şunları söyledi: “O günden beri 27 Mayıs burada büyük üzüntü ile karşılanır. Artık insanlar bilinçlendi, özgür iradelerinin üzerine ipotek konulmasını kabul etmiyor. Ancak bu üzüntü, dünya durdukça devam edecek ve 'keşke bunlar olmasaydı' diye nesillere aktarılacak.”



ALLAH O GÜNLERİ GÖSTERMESİN


Evinde Menderes'in fotoğraflarını saklayan mahalle sakinlerinden 85 yaşındaki Münevver Çıkrık da ihtilalin yıl dönümünde büyük üzüntü yaşadığını belirtti. Aydın'ı her ziyaret ettiğinde Menderes ile görüşmeye çalıştığını anlatan Çıkrık, “Kendisine, 'Hoşgeldin' demeye bile fırsat vermezdi. O bizden evvel, 'nasılsın kızım, iyi misin?' diye sorardı. İdam olduğu zaman birisi 'ölüm gazetesini' gösterdi. Kulaklarım çınladı, bayılmışım. Allah o günleri bir daha göstermesin” diye konuştu.


#Koçarlı
#aydın
#Münevver Çıkrık
9 yıl önce