|

Başkandan 6 gün sonra acı haber

Bursa’da, geçen hafta makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan AK Partili Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız’dan 6 gün sonra acı haber geldi. Yıldız, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Vefat haberi sonrası ilçeye gelen Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, “Beyin hasarı çok ağır olunca bütün müdahalelere rağmen ne yazık ki vefat etti” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 27/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 21:36 - 26/05/2015 Salı
Yeni Şafak

Bursa'da geçen hafta çarşamba günü belediye binasında tartıştığı zabıta memuru Fevzi Bekar tarafından silahla vurulan Gürsu ilçesinin AK Partili Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız, tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Cüneyt Yıldız, 20 Mayıs'ta zabıta memuru olarak çalışan ve kendisinden müdürlük isteyen Fevzi Bekar'a olumsuz yanıt verdi. Daha sonra belediye binasına gelen Bekar silahıyla Başkan Yıldız'a ateş etti. Başına kurşun isabet eden Yıldız, ağır yaralandı. Yıldız saldırının ardından ameliyata alındı. Ameliyat sonrası yoğun bakım ünitesindeki tedavisi devam eden Yıldız, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.



HEPİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN


Vefat haberini alan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesine geldi. Müezzinoğlu, Yıldız'ın doktorlarından bilgi aldı ve ailesine taziyede bulundu. Müezzinoğlu, hastaneden ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, yoğun tıbbi müdahalelere rağmen Yıldız'ın kurtarılamadığını söyledi. Saldırıda Yıldız'ın sol gözünden giren kurşunun beynini tamamen zedeleyerek sağ arka kafa kemiğine kadar geldiğini belirten Müezzinoğlu, “Beyin hasarı çok ağır olunca bütün müdahalelere rağmen ne yazık ki vefat etti. Hepimizin başı sağ olsun” ifadesini kullandı.



BELEDİYE ÖNÜNDE TÖREN


Defin işlemleriyle ilgili de bilgi veren Müezzinoğlu, Yıldız'ın naaşının bugün öğle vakti toprağa verileceğini bildirdi. Müezzinoğlu, Yıldız için cenaze namazı öncesi Gürsu Belediyesi önünde tören yapılacağına belirterek, “Muhtemelen bugün 12.00 gibi Gürsu Belediyesi önünde bir tören yapılacak. Saat 13.00'te de Gürsu Merkez Camisi'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından yine Gürsu'da defnedilecek. Şu andaki olağanüstü bir değişiklik olmazsa ailenin verdiği karar bu” dedi.


#Cüneyt Yıldız
#Mehmet Müezzinoğlu
#Müezzinoğlu
9 yıl önce