|

Deprem çocuklarıyla çikolata tadında bir 23 Nisan

Bu yıl 5'inci kez düzenlenen Ülker Çocuk Sinema Şenliği, en özel duraklarından biri olan Van'da, hayatları alt üst olan depremzede çocukların hafızalarında güzel bir çucukluk hatırası bıraktı

Arzu Akyol
00:00 - 28/04/2012 Cumartesi
Güncelleme: 22:43 - 27/04/2012 Cuma
Yeni Şafak
Deprem çocuklarıyla çikolata tadında bir 23 Nisan
Deprem çocuklarıyla çikolata tadında bir 23 Nisan

Her yıl 23 Nisan haftasında düzenlenen ve bugüne kadar 640 bin çocuğu sinemayla tanıştıran Ülker Çocuk Sinema Şenliği bu yıl da 21 Nisan Cumartesi günü 5'inci kez çocuklarla buluştu. Çocuklar, 62 ilde ve Kıbrıs'taki toplam 157 sinema salonunda ücretsiz olarak gösterilen 'Sevimli Kahraman' filmini, sürpriz hediyeler eşliğinde izleme olanağına kavuştu. Geçen yıl Ülker Çocuk Sinema Şenliği'nin Mardin ayağında sinemayla ilk kez tanışan çocukların mutluluklarına tanıklık etmiştik. Bu yıl ise Vanlı depremzede çocuklarla birlikteydik. Depremi unutturan bu buluşmada çok özel anlar yaşandı. Van'ın ağır hasarlı havasına çocuk kahkahaları karıştı. Çocuklar önce konteyner kentte kurulan sinema salonunda, 'Sevimli Kahraman'ın maceralarını izledi.

KATILIM YOĞUNDU

Şenliğe Van Valisi Münir Karaloğlu, Vali Yardımcısı Atay Uslu ve Yıldız Holding Kurumsal İletişim Genel Müdürü Zuhal Şeker de katıldı. Şeker, gösterim öncesi çocuklara kısa bir konuşma yaptı ve filmi onlarla birlikte izledi. Film gösteriminin ardından konteyner kenti dev bir oyun bahçesine dönüştüren parkta soluğu alan minikler, doyasıya eğlencenin tadını çıkardı. Çocuklara aynı zamanda içinde süt, şeker, çikolata gibi ürünlerin bulunduğu hediye kutuları dağıtıldı. Ülker bu anlamlı sosyal sorumluluk projesiyle her yıl olduğu gibi bu yıl da çocukların kalbinde eşsiz bir tat ve hafızalarında ise güzel bir çocukluk hatırası bıraktı.



12 yıl önce