|

Baharın tadını yakın yerlerde çıkarın

İster tek başınıza isterseniz sevdiklerinizle. Soğuk kış aylarının kasvetini üzerinizden atarak keyifli bir hafta sonu geçirmek istiyorsanız yollar da sizin yolculuklar da. Zira İstanbul'a yakın yerler baharın tadına varmanız için sizi çağırıyor

Selim Özgen
00:00 - 7/04/2012 Cumartesi
Güncelleme: 23:08 - 6/04/2012 Cuma
Yeni Şafak
Baharın tadını yakın yerlerde çıkarın
Baharın tadını yakın yerlerde çıkarın

Bahar havasının kendini hissettirmeye başladığı bugünlerde içinizden alıp başınızı uzaklara gitmek geliyor ama koşular nedeniyle bunu başaramıyorsanız size önerimiz kentin ve iş yaşamının yoğun trafiğinden uzaklaşın. Enfes doğası ve bir yanda yeşilin bütün tonlarıyla mavinin hırçınlığını görebileceğiniz Adalar'dan tutun da diğer yanda İstanbul'a yakın köylerin otantik havasına tanık olabilirsiniz. İşe öncelikle İstanbul'a 100 kilometre uzaklıktaki Ağva'nın gizemli doğasından başlayabilirsiniz. Kumsalı, koyları, kayalıkları ve ormanıyla Ağva'nın iç içe görüntüsü şehirden kaçmak isteyenlerin pozitif enerji yükledikleri bir dönüşüm noktası. 'Yok, ben şöyle bir Adalar keyfi yapmak istiyorum' diyorsanız hiç de fena bir fikir sayılmaz. Kimi için dört mevsimini yaşamak, kimi için de balık tutmak ya da uzun yürüyüşler yaparak sadece huzuru bulmak anlamına gelen Burgazada, hayatı yeniden tanımlamanıza olanak tanıyabilecek bir güzellikte.


GÖNLÜNÜZÜN DE EN BÜYÜK ADASI OLSUN

Yabancılar tarafından Prens Adaları olarak da bilinen Büyükada İstanbul açıklarındaki adaların en büyüğü. Eski adı 1984 yılında SİT alanı olarak kabul edilen Büyükada, İstanbul'un en seçkin yerlerinden biri olma özelliğini koruyor. Dilerseniz bu yolculuğunuza Büyükada'dan sonra İstanbul'un en büyük adası olan Heybeliada'dan başlayabilirsiniz. Hayatınıza müthiş bir konfor katabileceğiniz Heybeliada'da aynı zamanda sevdiklerinizle hoşça vakit geçirebilirsiniz.


YEMYEŞİL BİR KOY SİZİ BEKLİYOR

Tekirdağ'ın Karadeniz'e açılan tek kıyısı olan Kastro dişbudak ağaçlarıyla süslü yemyeşil bir koy. Koruma altındaki bu milli parkta zamanın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. İsterseniz tercihinizi bir balıkçı kasabası olan Kefken'den yana kullanabilirsiniz. İstanbul'a 160 kilometre uzaklıkta bulunan Kefken kumsalı ve doğasıyla nadide bir tatil beldesi olarak da öne çıkıyor. Adını botanik açıdan son derece zengin kumullardan alan Kilyos'u bir başka alternatif olarak değerlendirebilirsiniz. İstanbul'a uzaklığı sadece 60 kilometre.

KENDİNİZİ DOĞAYA BIRAKIN

Trakya'nın Karadeniz sahilinde, Kırklareli'nin bir ilçesi olan Kıyıköy özellikle bahar ve yaz aylarında müdavimlerini ağırlarken unutulmaz anlar yaşamalarına zemin hazırlıyor. Birçok insanın kışın gitmeyi tercih ettiği Kartepe doğa ve sessizlikle buluşmak isteyenlerin gönlünü fethediyor. İstanbul'a yakın bir başka yeryüzü cenneti de Polonezköy. İstanbul'a sadece 25 kilometre uzaklıkta. Şehrin karmaşasından uzak, doğayla baş başa, keyifli bir yemek, yemyeşil doğanın içinde huzur dolu anlar geçirebileceğiniz bir yer. İstanbul'a 100 kilometre uzaklıkta. Sapanca stresli şehir hayatından bunalıp kendini doğaya bırakmak isteyenler için vazgeçilmez yerlerden biri. Sapanca'da doğala baş başa kalabileceğiniz gibi yöresel yemeklerin tadını çıkarabilir veya kiremitte alabalık yemenin ayrıcalığına varabilirsiniz.



12 yıl önce