|

"Bir Gün de Sen Engelli Ol"

00:00 - 14/04/2012 Cumartesi
Güncelleme: 21:56 - 13/04/2012 Cuma
Yeni Şafak
"Bir Gün de Sen Engelli Ol"
"Bir Gün de Sen Engelli Ol"

Engelli öğrencilerin eğitim-öğretim faaliyetlerine kazandırılması amacıyla Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Bir Gün de Sen Engelli Ol" projesi başlatıldı. Programın ardından Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve öğrenciler üzerlerine "Bir Gün de Sen Engelli Ol" yazılı tişörtler giyerek engelli öğrencilerin eğitim gördüğü okula yürüdü.

Fatih Belediyesi'nin destek verdiği, Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan "Bir Günde Sen Engelli Ol" projesinin tanıtımı Atikali İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirildi. Programa Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Fatih Kaymakamı Hasan Karakaş, Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeref Çalışır, Fatih İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhittin Özbay, çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı. Programın ardından aralarında Mustafa Demir'in de olduğu protokol ve öğrenciler üzerlerine "Bir gün de Sen Engelli Ol" yazılı tişörtler giyerek Atikali İlköğretim Okulu'ndan, engelli öğrencilerin eğitim gördüğü Fatih Meram ilköğretim Okulu ve İş Okulu'na yürüdü. Öğrenciler ellerinde, "Ne oldum değil, ne olacağım demeli?", "Engelliler sadaka değil, iş ve ilgi beklemektedir", "Engelsiz bir hayat istiyoruz" yazılı pankartlar taşıyarak, "Engelli olmak, engel değildir" şeklinde slogan attı. Başkan Demir, kendisini okulda karşılayan engelli öğrencilerle yakından ilgilendi.

DÜNYADA 600 MİLYON ENGELLİ VAR

Projeyle empati yaptıklarını belirten Mustafa Demir, "Onların bir gün de olsa yaşadıklarını anlamaya çalışıyoruz. Dünyada yaklaşık 600 milyon engelli var. Bu engelliler maalesef engelsizlerin kurallarıyla yaşıyorlar. Ülkemizde son 10 yılda ciddi değişiklikler görüyoruz. Eskiden anneler, babalar kendi engelli yavrularını çevreden gizliyorlardı. Onlarda çocuklarıyla hapis hayatı yaşıyorlardı. Ama hükümetimizin özellikle Başbakan'ımızın desteklediği kanunlarla beraber eğitim destekleri var. Mümkün olduğunca toplumun bir parçası olduğunu göstermeye çalışıyorlar. Burada destek verildiğinde üretime de katkı sağlayacak bireyler haline gelebiliyorlar. Bu projeyi çok anlamlı buluyorum" dedi.


12 yıl önce