|

Çocuklar Koç Müzesi'nde eğitimler vapurda

Rahmi M. Koç Müzesi'nin çocuklara sunduğu eğitim projeleri, çocukların eğitim hayatında fark yaratırken görerek, duyarak, dokunarak ve en önemlisi eğlenerek öğrenmelerini sağlıyor

00:00 - 14/04/2012 Cumartesi
Güncelleme: 22:16 - 13/04/2012 Cuma
Yeni Şafak
Çocuklar Koç Müzesi'nde eğitimler vapurda
Çocuklar Koç Müzesi'nde eğitimler vapurda

Rahmi M. Koç Müzesi'nin anasınıfı ve ilköğretim öğrencileri için hazırladığı eğitim programlarından ilki olan 'İlköğretim Okulları Eğitim Paketi' 2002 yılından bu yana aktif olarak kullanılıyor.

İstanbul Valiliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından onaylı paketle, öğretmenler ve öğrenciler seçilmiş olan eserler konusunda daha detaylı bilgi ediniyor ve görsel sanatlar, sosyal bilgiler, Türkçe, matematik, fen ve teknoloji dersleriyle bağlantılarını kurarak daha geniş kapsamlı inceleme şansını yakalıyorlar. Aynı program 2005 yılından beri yine İstanbul Valiliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından onaylı olarak anaokulları içinde uygulanabiliyor. Anasınıfları programında yer alan hedef ve davranışlara uygun müze objelerini inceleyen anasınıfı öğrencileri objeyi incelemekle kalmayıp fen ve doğa, sanat, Türkçe-dil gelişimlerini destekleyen pek çok etkinlik de yapabiliyor.

EĞLENCELİ VE KOLAY EĞİTİM

Rahmi M. Koç Müzesi'nin sunduğu eğitim olanakları hakkında konuşan Rahmi Koç Müzesi Eğitim Danışmanı Emine Bayam, "Müzelerin çocuk eğitimindeki önemi çok büyüktür. Müzeler çocuklara yaparak-yaşayarak öğrenecekleri ideal ortamlar sunarak onların zihinsel, bedensel, duygusal gelişimlerine yardımcı olur. Bunun yanında çocukların hayal güçlerini geliştirir ve yaratıcılılarını artırır. Çocuklar ilgisini çeken şeylere yönelir. Bizler de ilginç objeleri inceleme, objeyle ilgili boyama, kesme-yapıştırma, resim, drama, öykü tamamlama, oyun gibi etkinliklerle çocukların hem eğlenerek öğrenmelerini sağlıyoruz hem de müzeye gitme alışkanlığı vermeye çalışıyoruz. Çünkü müzelere gitme alışkanlığı olan çocuklar gelecekte müzelere sahip çıkacaklar ve tarihi eserleri koruma bilincini geliştire-ceklerdir" diye konuştu.

SEVİYEYE UYGUN REHBERLİK

Rahmi M. Koç Müzesi'nin bu konuda sunduğu bir diğer fırsat müzede gerçekleştirilen sergiler ile ilgili olarak ortaya konan projeler. Bu projelerle beraber gerçekleşmekte olan sergiyle ilgili tasarım yarışmaları, atölye çalışmaları düzenlenirken, öğrencilerin seviyesine uygun rehberlik yardımında da bulunuluyor. 4-14 yaş arası çocuklarla Fenerbahçe Vapuru'nda yer alan eğitim atölyesinde her hafta farklı bir atölye çalışması yapılıyor. Bu atölyeler boyama, enerji, astronomi, heykel, kukla, dans, mutfak, tasarım ve drama. Belirli haftalarda konusunda uzman sanatçılar, bu atölyelere misafir oluyor.



12 yıl önce
default-profile-img