|

Seçmen tedirgin

Diyarbakır’daki milletvekili adayları, 7 Haziran’da yapılacak milletvekili genel seçimi öncesinde terör örgütü PKK’nın Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde seçmene baskı uyguladığını söylüyor.

Yeni Şafak
04:00 - 28/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 00:34 - 28/05/2015 Perşembe
Yeni Şafak

AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Alaattin Parlak, bölgede seçmenin ciddi bir baskı altında olduğunu ifade ederek, “Seçmeni dinledikçe ciddi bir korkunun olduğunu görüyoruz. İnsanlar tedirgin. 'Köyden şu kadar oy çıkmazsa' veya 'Başka bir partiye oy çıkarsa sonuçlarına katlanacaksınız' şeklinde tehditler alıyorlar” dedi.



BASKIYI REDDEDİYORUZ


İnsanların özgür iradesiyle sandığa gidip oy kullanmasını istediklerini belirten Parlak, “Bu bağlamda seçmenlere ya da vatandaşlara yönelik bütün baskıları reddediyoruz. Böyle bir baskı demokrasinin geleneğinde yoktur'' diye konuştu. Hür Dava Partisinin (Hüda-Par) desteklediği Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu da seçim çalışması için gittikleri köy ziyaretinde vatandaşların HDP'liler tarafından başka bir partiye oy vermemeleri konusunda tehdit edildiklerini anlattıklarını dile getirdi



“PKK tehdit ediyor”


MHP Diyarbakır milletvekili adayı Mehmet Teyar Karakoç ise seçmenin HDP'ye oy vermemeleri durumunda seçim sonrası için aleni şekilde tehdit edildiğini aktardı.


#seçimler
#diyarbakır
#Mehmet Teyar Karakoç
9 yıl önce