|

12. katında 11 Eylül anılacak

Londra
00:00 - 4/10/2010 Pazartesi
Güncelleme: 01:31 - 4/10/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
12. katında 11 Eylül anılacak
12. katında 11 Eylül anılacak

ABD'de 11 Eylül saldırılarında yıkılan İkiz Kulelerin yakınına inşa edilecek olması ülkede hatta dünyada tartışma başlatan caminin ilk taslak resimleri yayınlandı. Daily Mail gazetesinin haberine göre son derece modern iç ve dış görünüşe sahip din merkezi (Cordoba Evi), içerisinde bir fitness merkezi, bir kreş ve aşçı okulu dahi barındırıyor.

16 katlı binanın sadece 4 katı fitness, spor ve yüzme havuzuna ayrılacak. Diğer bir kat sadece çocuklara ayrılacak. Binanın önemli bir kısmını ise restoran, aşçılık okulu, sanat stüdyosu, sergi salonu ve kültürel faaliyetler için izlence bölümü oluşturacak. 12. kat ise 11 Eylül saldırısında hayatını kaybedenlerin anıldığı ve her inançtan kişinin davet edildiği bir bölüm olacak.

Binanın iki katı da sadece ibadethane olacak. Dışarıdan görünümü bal peteğini andıran yapı, dini bir merkez görünmünden bir hayli uzak. Binayı tasarlayan ekibin daha çok kozmopolitan ve 'eğlen-celi' bir yapı oluşturmak istdiği belirtiliyor. Binanın 2 yıl içinde tamamlanması bekleniyor.


14 yıl önce