|

231 yolcusuyla sır oldu

Fransız Havayolları'na ait Airbus A330 tipi yolcu uçağı Brezilya'nın başkenti Rio de Janeiro açıklarında kayboldu. 216 yolcu ve 15 mürettebatı bulunan 447 sefer sayılı uçağa yıldırım çarpmış olabileceği üzerinde duruluyor. Uçakta bir de Türk yolcu bulunuyor.

Dış Haberler
00:00 - 2/06/2009 Salı
Güncelleme: 01:53 - 2/06/2009 Salı
Yeni Şafak
231 yolcusuyla sır oldu
231 yolcusuyla sır oldu

Fransa Havayolları'na (Air France) ait, 216 yolcu ve 15 mürettebatı bulunan Airbus uçağı Brezilya açıklarında dün kayboldu. Çok şiddetli bir türbülanstan geçtiği anlaşılan uçaktan son olarak, elektrik ile ilgili bazı sistemlerde arıza olduğu yolunda otomatik mesaj alındığı ifade edildi. Bölgede bulunan şiddetli fırtınanın etkisinde kalmış olduğu ihtimali üzerinde durulurken, uçağa yıldırım çarpmış olabileceği belirtildi. 447 sefer sayılı uçakta çoğu Brezilyalı olmak üzere 1 bebek, 8 çocuk, 82 kadın ve 126 erkek olduğu açıklandı. Ultra modern tarzda donatılmış olan Airbus A330-200 tipi uçağın motorunda arıza olsa bile havada 3-4 saat kalabileceği belirtildi.


3,5 SAAT SONRA KAYBOLDU

Fransız havayolu şirketi Air France'a ait Airbus A330 yolcu uçağı dün gece geç saatlerde Rio de Janeiro Havalaalanı'ndan uçuşa geçti. Bugün TSİ ile 12.10'da (yerel saatle 11.10'da) Paris'te olması gereken uçağın kalkışından 3,5 saat sonra TSİ 04.30 gibi Brezilya'nın sahil kenti Natal'ın 300 kilometre kuzeydoğusunda radardan çıktığı bildirildi. Brezilya Hava Kuvvetleri sözcüsü, Fernando de Noronha takım adaları civarı olan bölgede aramaların dün sabah başlatıldığını söyledi. Uçağın radardan çıktığı bildirilen bölgenin Rio de Janeiro kentinin 1500 mil kuzeydoğusunda yer aldığı belirtiliyor.


KRİZ MASASI KURULDU

Hükümet yetkilisinin açıklamasına göre, uçakla bağlantı Fransa'dan ziyade Brezilya'ya daha yakınken kaybedildi. Uçuş planına göre, uçak Paris'teki Charlesde Gaulle havaalanına bugün 12.15'te ulaşması bekleniyordu. Öte yandan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin olaydan büyük üzüntü duyduğu, bazı bakanlarını durumu yakından izlemeleri için Charles de Gaulle'e gönderdiği kaydedildi. Rio'daki havaalanında da kriz masası kurulduğu bildirildi. Bu arada, uçağın kaptan pilotunun çok tecrübeli olduğu ve şu ana kadar 11 bin saatlik uçuş tecrübesi bulunduğu açıklandı. Uçağın en son nisan ayında ambara çekilerek, genel bakımdan geçirildiği belirtildi.


Yolcular arasında bir de Türk var

Air France sözcüsü Jorge 216 yolcunun büyük bölümünün Brezilyalı ve Fransız olduğunu açıkladı. Sözcünün açıklamasına göre uçakta 18 Alman, 9 İtalyan, 6 Amerikalı, 5 Çinli, 4 Macar, 2 İspanyol, 2 İngiliz, 2 Faslı ve 2 İrlandalı ve 1 de Türk yolcu bulunuyor.


Fransa askeri uçak gönderdi

Fransa, uçağı aramak üzere bölgeye 2 askeri uçak ve 1 gemi gönderdi. Fransa'nın Senegal'deki askeri üssünde bulunan bir askeri uçağı, kayıp uçağı tespit için gönderdiği açıklandı.


Terörist saldırı da ihtimal dışı değil

Air France Yönetim Kurulu Başkanı Pierre-Henri Gourgeon, uçağın güç kaynağını kaybetmiş olabileceğini ifade etti. Fransız yetkili, "Hiç şüphesiz bir havacılık felaketiyle karşı karşıyayız" şeklinde konuştu. Terörist bir saldırı da ihtimal dışı bırakılmıyor.


15 yıl önce