|

Obama: IŞİD'in 21. yüzyılda yeri yok

Beyaz Saray, Amerikalı gazeteci James Foley'nin Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünce infaz edilirken çekilen görüntülerin gerçek olduğunu doğruladı. ABD Başkanı Barack Obama ise yaptığı açıklamada IŞİD'e sert tepki göstererek, "IŞİD'in 21. yüzyılda yeri yok" ifadelerini kullandı.

Aa
00:00 - 20/08/2014 Çarşamba
Güncelleme: 19:39 - 20/08/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Obama: IŞİD'in 21. yüzyılda yeri yok
Obama: IŞİD'in 21. yüzyılda yeri yok

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Caitlin Hayden, yaptığı açıklamada, ABD istihbarat camiasının Amerikalı gazeteciler James Foley ve Steven Sotloff'u gösteren videoyu incelediğini ve videonun gerçek olduğu sonucuna vardığını belirtti.

Hayden, konuyla ilgili gerekli güncellemeleri yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

Obama: IŞİD'in 21. yüzyılda yeri yok

ABD Başkanı Barack Obama, görüntülerden sonra IŞİD'e tepke gösterdi. "IŞİD'in ideolojisi yok" diyen Obama, şunları kaydetti:

"Kimse onun yaptıklarını savunamaz. IŞİD'in bir ideolojisi yok. O ideoloji tamamen iflas etmiştir. Amerika olarak hakkımızı korumak için sürekli alarmda olacağız. IŞİD'e karşı mücadele ederiz. Teröre karşı umutla mücadele etmeye devam edeceğiz."

IŞİD'i "kanser" olarak niteleyen Obama, "Irak'taki insanlar IŞİD le olan mücadelemizi desteklemek için bir araya gelmelidir. Ortadoğu'daki bütün halklar bu kanseri yenmek için bir olmalıdır. IŞİD'in 21. yüzyılda yeri yoktur" dedi.

Suriye'de görev yaparken yaklaşık 2 yıl önce kayıplara karışan gazeteci Foley'nin dün internette, IŞİD tarafından infaz edilirken çekildiği iddia edilen görüntüleri yayınlanmıştı.

10 yıl önce