|

Ban Ki-Mun'dan İsrail'e tepki

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İsrail hapishanelerinde herhangi bir suçlama yapılmadan tutulan Filistinlilerin adil bir şekilde yargılanmasını veya serbest bırakılmasını istedi.

Aa
00:00 - 19/02/2013 Salı
Güncelleme: 22:27 - 19/02/2013 Salı
Yeni Şafak
Ban Ki-Mun'dan İsrail'e tepki
Ban Ki-Mun'dan İsrail'e tepki

Genel Sekreterlik Sözcülüğü'nden yapılan açıklamaya göre Ban, İsrail hapishanelerinde açlık grevi yapan Semir el-İsavi ve arkadaşlarının durumundan endişe ettiğini belirtti.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'tan ve Arap Birliği Genel Sekreterliği'nden konuya ilişkin mektup alan Ban, İsrail Başbakanı Netanyahu ile telefon görüşmesinde de konuya ilişkin kaygılarını dile getirdi.

Birçok Filistinlinin herhangi bir suçlama yöneltilmeden hapishanelerde tutulduğunu vurgulayan Ban, bu kişilerin ya atılı suçlar açıklanarak uluslararası standartlara göre yargılanmasını ya da derhal serbest bırakılmasını talep etti.

Hapishanede tutulan Filistinlilerin sıkıntılarına bir an önce çözüm bulunmasını da isteyen Ban, tutukluların aileleriyle görüşmelerinin sağlanması ve uluslararası insan haklarından kaynaklanan tüm haklarının kendilerine verilmesi uyarısında bulundu.

Genel Sekreterlik'ten yapılan açıklamada, BM'nin konuyu yakından takip ettiği, BM temsilcilerinin tutuklu yakınlarıyla ve Filistinli yetkililerle temas halinde olduğu ve olmayı sürdüreceği de kaydedildi.


11 yıl önce