|

BM'den Yemen silahlı kuvvetlerine kınama

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Navi Pillay, Yemen silahlı kuvvetlerinin sivillere saldırılarını kınadı.Pillay, yaptığı yazılı açıklamada, Yemen silahlı kuvvetlerinin ülkenin güneyindeki Al Dhale bölgesinde sivillere karşı ayrım gözetmeden ve orantısız saldırılar yaptığını belirtti.

Aa
00:00 - 26/02/2014 Çarşamba
Güncelleme: 18:09 - 26/02/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
BM'den Yemen silahlı kuvvetlerine kınama
BM'den Yemen silahlı kuvvetlerine kınama

Bölgeye insani yardımın ulaştırılmasının engellenmemesi çağrısını yapan Pillay, "Yemen silahlı kuvvetlerinin Al Dhale bölgesinde yaptığı ve aralık ayından bugüne kadar en az altısı çocuk, 40'tan fazla kişinin öldüğü bildirilen bir dizi saldırı dolayısıyla şoke oldum" ifadelerini kullandı.

Bölgedeki ofislerinin 16 Ocak'tan bugüne kadar 8 saldırı rapor ettiğini belirten Pillay, hedef alınan yerler arasında hastaneler, kilinikler, okullar ve engellilerin kaldığı bir kurumun da bulunduğunu ifade etti.

Al Dhale bölgesindeki son saldırının 18 Şubat'ta gerçekleştiğine, saldırıda yedi sivilin öldüğüne, sekiz sivilin yaralandığına işaret eden Pillay, saldırılardan 33. Zırhlı Birliğin sorumlu olduğunun bildirildiğini kaydetti.

Yemen'de yaşanan saldırıları kınayan Pillay, Yemen yetkililerini Al Dhale bölgesindeki insan hakları ihllaleri iddialarını araştırmaya ve bir an önce şeffaf, tarafsız, etkin bir soruşturma yürütmeye çağırdı.

10 yıl önce