|

Ermeni lobisi, Egemen Bağış'ın peşini bırakmıyor

Zürih Başsavcılığı'nın AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış hakkında verdiği takipsizlik kararına İsviçre-Ermenistan Parlamenter Grubu itiraz etti. Grubun sekreteri Sarkis Shahinian Bağış'ın tartışmalara sebep olan "Ermeni soykırımı yoktur.

Cihan
00:00 - 17/04/2012 Salı
Güncelleme: 14:23 - 17/04/2012 Salı
Yeni Şafak
Ermeni lobisi, Egemen Bağış'ın peşini bırakmıyor
Ermeni lobisi, Egemen Bağış'ın peşini bırakmıyor

Gelsinler beni tutuklasınlar." sözünü bir konser çıkışında söylediğini hatırlatarak kullandığı ifadelerin dokunulmazlık kapsamı dışında kaldığını iddia etti.

Şubat ayında gerçekleşen Davos programı dönüşü Zürih'te katıldığı bir konserden sonra gazetecilere "Ermeni soykırımı yoktur. Gelsinler beni tutuklasınlar." açıklayan Egemen Bağış hakkında İsviçre Ermeni Cemaati'nin şikâyeti üzerine Zürih Başsavcılığı ön soruşturma başlatmış ve haberin medyaya ulaşmasıyla tartışmalar alevlenmişti. Zürih Başsavcısı Christine Braunschweig ön soruşturma sonunda Bağış'ın sözlerini diplomatik dokunulmazlık kapsamında olduğunu belirterek dava açılmasının söz konusu olmadığını belirterek takipsizlik kararı vermişti.

Olayla ilgili son gelişmede ise İsviçre Ermenistan-Parlamenter Grubu savcılığın takipsizlik kararına itirazda bulunarak, konunun takipçisi olduklarının mesajını verdi.

12 yıl önce