|

Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 28'e yükseldi

İsrail'in 7 Temmuz'da Gazze'ye başlattığı saldırılardan bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 28'e yükseldi.

Aa
00:00 - 20/08/2014 Çarşamba
Güncelleme: 11:00 - 20/08/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 28'e
Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 28'e

Gazze'de görevini fiili olarak sürdüren Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra, yaptığı açıklamada, geçici ateşkesin bozulmasının aradınan İsrail ordusunun bölgeye düzenlediği saldırılarda, şimdiye kadar 4'ü çocuk 11 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Kudra, yaşamını son yitirenlerle, İsrail'in 7 Temmuz'da Gazze'ye başlattığı saldırılardan bu yana hayatını kaybedenlerin sayısının ise 2 bin 28'e yükseldiğini ifade etti.

İsrail'in güneyinde uyarı sirenleri

Öte yandan İsrail Ordu Sözcüsü Peter Lerner, İsral'in birçok bölgesinde sabah saatlerinde uyarı sirenleri duyulduğunu belirtti.

İsrail Ordusu, İsrail'in ateşkesi bozarak Gazze'ye saldırılarına yeniden başlamasından bu yana 70 füze fırlattıklarını açıkladı.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Bir ayı aşkın süren saldırılardan sonra Mısır'da yürütülen müzakereler neticesinde varılan geçici ateşkes kararı, dün gece 00.01'de sona ermişti. Kahire''deki kalıcı ateşkes görüşmeleri sürerken, ateşkesin 24 saat daha uzatıldığı açıklanmıştı.

Gazze''den roket atıldığı iddiası üzerine İsrail Ordusu, dün akşam bölgeye yeniden saldırmaya başlamış, Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri ise İsrail'in iddialarını yalanlamıştı.

İsrail 2 bin yedek askeri göreve çağırdı

İsrail Ordu Radyosunun haberine göre, "Gazze'de görev yapmak üzere" 2 bin yedek asker göreve çağrıldı. Haberde ordunun bundan sonra "çok sayıda" yedek asker çağırmayacağı da kaydedildi.

İsrail Ordusu, Gazze'ye yönelik saldırılarında ateşkes görüşmelerine kadar 82 bin yedek askeri göreve çağırmış, daha sonra bu askerlerin 27 bini terhis olmuştu.

Öte yandan İsrail Ordusunun şu ana kadar "herhangi bir kara saldırısı için talimat vermediği" belirtildi.

10 yıl önce