|

'Gizemli' gemi İskenderun'da

Suriye'ye gönderilmek üzere İran silahlarını taşıdığı iddia edilen Antigua-Barbuda bandıralı 'Atlantic Cruiser' adlı gemi dün İskenderun limanı açıklarında demir aldı. Limana çekilen 13 mürettebatlı gemideki bazı evraklara el konuldu.

Dış Haberler
00:00 - 19/04/2012 Perşembe
Güncelleme: 02:38 - 19/04/2012 Perşembe
Yeni Şafak
'Gizemli' gemi İskenderun'da
'Gizemli' gemi İskenderun'da

İran silahlarını Suriye'ye taşımak için yola çıktığı iddia edilen, yaklaşık bir haftadır bir görünüp bir kaybolan 'Atlantic Cruiser' adlı gemi dün İskenderun limanına vardı ve Türk yetkililer tarafından kıyıya çekilerek evraklarına el kondu. Antigua-Barbuda bandıralı gemide 13 mürettebat olduğu belirtildi. İskenderun Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ile İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince başlatılan incelemede gemideki evraklara el konulduğu ve Ukraynalı olduğu belirtilen geminin birinci ve ikinci kaptanlarının ifadelerine başvurulduğu bildirildi. Gemide, yasal işlemlerin ardından arama yapılacağı kaydedildi. Gemide, gümrük muhafaza memurları, deniz polisi, Deniz Sağlık Müdürlüğü ve Dışişleri Bakanlığı yetkililerince inceleme yapılıyor.

SURİYE'NİN DOSTLARI PARİS'TE TOPLANIYOR

Öte yandan BM ve Arap Birliği Suriye Özel temsilcisi Kofi Annan'ın planı dahilinde Suriye'ye giden gözlemci heyeti Humus'ta incelemelerde bulundu. Sham News Network'un haberine göre, gözlemci heyeti ülkenin iç kesimlerde yer alan ve operasyonların yoğun olarak gerçekleştiği Humus'taki incelemeleri kapsamında kentin Cobar semtinde kalan halkla görüştü. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü ise güvenlik güçlerinin dünkü operasyonlarında İdlib'de 21, Hama ve Humus'ta 16, Şam, Halep ve Dera'da ise 7 kişinin hayatını kaybettiğini, 35 kişinin yaralandığını açıkladı.

Bu arada 'Suriye Halkının Dostları" Fransa'nın girişimiyle bugün Paris'te toplanıyor. Toplantıya Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da katılacak. NATO dışişleri ve savunma bakanları toplantısı sırasında basına konuşan Genel Sekreter Anders Fogh Rasmussen ise 'Suriye'ye müdahale niyetimiz yok, eyleme geçmeyi düşünmüyoruz' dedi. Rasmussen, Türkiye'nin dış tehdit ya da saldırı altında olduğu şeklinde bir taleple gelmesi halinde ne yapacaklarının sorulması üzerine de "Her konuda danışmalara hazırız. Fakat şu ana dek bir talep almadık' ifadesini kullandı.


12 yıl önce