|

Gürcistan'da eski iki bakan tutuklandı 

Gürcistan eski Enerji ve Finans Bakanı Aleksandr Ketaguri ile eski Adalet Bakanı Nika Gvaramia'nın tutuklandığı bildirildi. 

Aa
00:00 - 19/12/2012 Çarşamba
Güncelleme: 23:37 - 19/12/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Gürcistan'da eski iki bakan tutuklandı 
Gürcistan'da eski iki bakan tutuklandı 

Gürcistan'da eski Enerji Bakanı olan Aleksandr Ketaguri, hükümette görev aldığı dönemde yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle tutuklandı. 

Ketaguri'nin yanı sıra 2005-2008 yılları arasında Ekonomi Bakan Yardımcılığı görevinde bulunan Kakha Namenia ile eski Adalet Bakanı ve Rustavi 2 adlı televizyon kanalının genel direktörü Nika Gvaramia'nın da aynı soruşturma kapsamında tutuklandığı açıklandı. 

Ekonomi Bakanlığı Soruşturma Komitesi'nden yapılan açıklamada, Ketaguri'nin elektrik dağıtımı alanında faaliyette bulunan bazı özel firmaların vergi kaçırmasına yardımcı olduğu iddia edildi. 

Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili ise Rustavi 2 televizyon kanalının genel direktörü Gvaramia'nın tutuklanmasının yanlış olduğunu savunurken, bir an önce serbest bırakılması gerektiğini kaydetti.

Saakaşvili açıklamasında, ''Bu televizyon kanalı üzerindeki baskının farkındayım. Kanal sahiplerine yönelik herhangi birşey bulamayınca tutuklama yolunu seçtiler. Bunu yapanları uyarmak istiyorum. Gürcistan'da hiç kimse kendi rejimini kurmayı başaramayacak. Tehlikeli noktaya çok yaklaştılar'' ifadesini kullandı.

Gürcistan'da eski Savunma Bakanı İrakli Okruaşvili de ''görevini kötüye kullanma ve haraç toplama'' suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.


11 yıl önce