|

Iglesias'a KKTC tokadı

Aa
00:00 - 2/05/2012 Çarşamba
Güncelleme: 03:24 - 2/05/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Iglesias'a  KKTC tokadı
Iglesias'a KKTC tokadı

ABD'nin başkenti Washington DC'deki bölge mahkemesi, ünlü şarkıcı Julio Iglesias'ın 2010 yılında KKTC'de vereceği konserin iptaliyle ilgili olarak, şarkıcının menajerlik şirketinin KKTC aleyhine açtığı davayı düşürdü. Edinilen bilgiye göre mahkeme, Iglesias'ın menajerlik şirketi International Creative Talent Agency'nin (ICTA), konserin verileceği KKTC'deki otelin sahibi Voyager Kıbrıs adlı şirket ve onun şemsiyesi altında olduğu Net Holding ile KKTC'ye karşı açtığı davanın KKTC ile ilgili kısmını düşürdü. Mahkeme yargıcı, kararının gerekçesi olarak, davacı şirketin şikayetnamesinin siyasi olduğuna, bu davanın KKTC ile bir alakası bulunmadığına ve bunun bir kontrat davası olduğuna hükmetti.

HEM SUÇLU HEM GÜÇLÜ!

ICTA, Iglesias'ın 2010 yılında KKTC'de konser vermesi için Net Holding ile kontrat imzalamış ve bu kontrat sonucunda kendisine 250 bin dolar civarında avans ödenmişti. Ancak konser, Kıbrıs Rum yönetiminin baskıları sonucu iptal edilince, Net Holding de ödediği parayı geri almak için ICTA'yı, merkezinin bulunduğu ABD'nin Florida eyaletinde dava etmişti. ICTA ise, bu parayı ödemek bir yana, Net Holding ve onun alt şirketi Voyager Kıbrıs ile KKTC'ye karşı Washington DC'de dava açmıştı.

Ortakları arasında Cem Yalçın adlı bir Türk'ün de bulunduğu ICTA'nın, Rum davalarının tanınmış avukatı Tsimpedes'i avukat olarak seçtiği davayla ilgili hazırlanan şikayetnamede, KKTC'nin "Rumların mallarıyla adayı sömürdüğü, konserin verileceği otelin Rumlara ait olduğu ve Iglesias'ın konseri düzenleseydi yasaları ihlal etmiş olacağı" iddia edilmişti.

12 yıl önce