|

İhsanoğlu'ndan garip açıklama

İİT Genel Sekreteri Ekmelettin İhsanoğlu, "Mısır'ın bütün kesimlerini yeniden diyalog masasına oturmaya davet ediyorum" diyerek katledilen demokrasi için direnen ve katledilen Mısır halkı görmezden gelerek, katilleriyle masaya oturmaya davet etti.

YUNUS GÖKSU/ YENİSAFAK.COM.TR/ DÜNYA
00:00 - 14/08/2013 Çarşamba
Güncelleme: 19:17 - 14/08/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
İhsanoğlu'ndan garip açıklama
İhsanoğlu'ndan garip açıklama

Mısır'da gerçekleşen darbeden günler sonra açıklama yaparak tepkileri üzerine çeken İİT Genel Sekreteri Ekmelettin İhsanoğlu dünyada bir çok uluslararası kuruluşların açıklamalarından saatler sonra yaptığıyla değerlendirmeyle tepki çekti.

İİT'nin internet sitesinde yayınlanan açıklamada, Mısır'da yaşanan olaylardan duyulan endişe ifade edilerek, ülkedeki durumun daha kötüye gitmesine karşı uyarıda bulunuldu.

İhsanoğlu, bütün kesimlerin toplumsal barışa götürecek ulusal uzlaşının gerçekleşmesi için yeniden diyalog masasına oturulması çağrısında bulundu.

Mısır Cumhurbaşkanı Mursi'ye karşı yapılan darbeye direnen barışçıl gösterilerde katledilen Mısır halkı görmezden gelerek yapılan açıklamada sadece gelişmelerden kaygı duyulduğu dile getirildi.

İİT tarafından yapılan açıklamada, üzerilerine keskin nişancılar ve bombalarla saldırılan masum silahsız halkı diyalog için katilleriyle masaya oturmaya davet edildi.

11 yıl önce