|

İnterpol'den IŞİD'e kınama

Uluslararası Polis Teşkilatı Interpol, Amerikalı gazeteci James Foley'nin Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü tarafından infaz edilmesini kınadı.

Aa
00:00 - 21/08/2014 Perşembe
Güncelleme: 12:18 - 21/08/2014 Perşembe
Yeni Şafak
İnterpol'den IŞİD'e kınama
İnterpol'den IŞİD'e kınama

Merkezi Fransa''nın Lyon kentinde bulunan Interpol, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, Genel Sekreter Ronald K. Noble'un gazeteci James Foley'nin IŞİD militanlarınca "barbarca" öldürülmesini şiddetle kınadığını bildirdi.

James Foley "barbarca" öldürüldü

Açıklamada, Noble'ın "James Foley'nin IŞİD tarafından barbarca öldürülmesi, örgütün Suriye ve Irak'ta düzenlediği terör saldırılarında ahlaksızlıklarının geldiği noktayı ortaya koymuştur" ifadesine yer verildi.

Genel Sekreter Noble, masum bir insanın aleni şekilde katledilmesinin bütün dünyayı sarstığını ve bunun halen "kana susamış" teröristlerin elinde bulunan diğer masum kişilerin içinde bulundukları durumu gözler önüne serdiğini vurguladı.

Interpol Genel Sekreteri Noble, ayrıca, İngiltere'deki yetkililer tarafından da teyit edildiği üzere Foley'nin bir İngiliz vatandaşı tarafından öldürüldüğünü hatırlattı ve Ortadoğu'daki çatışma bölgelerine terör örgütleri bünyesinde savaşmak üzere giden başka ülke vatandaşlarının yarattığı tehdide karşı çokuluslu bir cevabın verilmesi gerektiğine dikkati çekti.

10 yıl önce