|

İsrail Gazze''yi vurdu

.
00:00 - 20/08/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:26 - 19/08/2014 Salı
Yeni Şafak
İsrail Gazze''yi vurdu
İsrail Gazze''yi vurdu

İsrail ile Filistinli gruplar arasında günlerdir devam eden ateşkes çabası yine bombardımanla kesildi. Son olarak 24 saatlik ateşkes kararı da hava saldırılarıyla bozuldu. Gazze''den Beer Şeva''ya 3 roket atıldığı iddiası üzerine İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, orduya ''Gazze Şeridi''ndeki hedefleri vurun'' emrini verdi. Bu emirden kısa süre sonra İsrail, Gazze''yi havadan bombalamaya başladı. Gazze''ye yönelik saldırı, İsrail ile Hamas arasındaki son 24 saatlik ateşkesin bitmesine saatler kala gerçekleşmiş oldu.

İSRAİL MASADAN KALKTI

Bu gelişmenin ardından İsrail heyetinin kalıcı ateşkes için yürütülen müzakere masasından kalktığı açıklandı. Filistin heyeti üyesi Halid El Batş, müzakerelerin İsrail saldırılarından önce durduğunu, İsrail tarafına sundukları taleplerini içeren plan konusunda cevap beklediklerini ancak İsrail''in kendi şartlarını dayatmaya çalıştığını söyledi.

8 MADDELİK FORMÜL

Bu arada Filistinli direniş gruplarının sunduğu ateşkes formülünün en önemli maddeleri şöyle: ''Gazze ablukasının kaldırılması, sınır kapılarının açılması, uluslararası gözetim altında bölgeye inşaat malzemelerinin girişi, Rami Hamdallah başkanlığındaki Filistin uzlaşı hükümetinin denetimi altında Gazze''nin imarı, Gazzeli balıkçıların avlanma mesafesinin artırılması, 1 ay içinde liman ve esirler konusunun görüşülmesi.''

10 yıl önce