|

İzzetbegoviç'ten Erdoğan'a destek

Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Boşnak üyesi Bakir İzzetbegoviç, Başbakan Erdoğan'ı telefonla arayarak, Türkiye hükümetine ve 'kardeş Türk halkına' destek verdi.

Aa
00:00 - 6/01/2014 Pazartesi
Güncelleme: 15:35 - 6/01/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
İzzetbegoviç'ten Erdoğan'a destek
İzzetbegoviç'ten Erdoğan'a destek

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İzzetbegoviç ve Başbakan Erdoğan'ın Türkiye ve Bosna Hersek'teki mevcut siyasi durum hakkında konuştukları belirtildi.

Açıklamada, İzzetbegoviç'in şu ifadelerine yer verildi:

'Başbakan Erdoğan liderliğindeki Türkiye hükümeti, son 10 yıl içerisinde çok büyük ekonomik ve siyasi başarılar elde ederek, Türkiye'nin gücünü ve konumunu hak ettiği yere, dünya sahnesine geri getirdi. Başbakan Erdoğan'ın, Türkiye'nin güçlenmesini ve gelişmesini sağlayacak reform sürecini ve istikrarı garanti altına alacağına eminim. İstikrarlı bir Türkiye, hem Bosna Hersek'in hem de tüm bölgenin çıkarınadır.'

İzzetbegoviç ve Başbakan Erdoğan'ın görüşme esnasında, özellikle iki ülke arasındaki ekonomik alanında işbirliğinin geliştirilmesi konusuna vurgu yaptıkları da bildirildi.

Açıklamada, İzzetbegoviç'in ayrıca, Türkiye hükümetinin, başta geri dönüşlerin yaşandığı bölgelerde Bosna Hersek ekonomisinin gelişmesi için verdiği 100 milyon avroluk kredinin kullanımıyla ilgili olarak Başbakan Erdoğan'a bilgi verdiği ve kreninin yaklaşık 75 milyon avroluk kısmının kullanıldığını, bu kredi sayesinde yeni istihdam sahalarının yaratıldığını söylediği ifade edildi.

Başbakan Erdoğan'ın da Türkiye'nin Bosna Hersek'e destek olmaya devam etmeye hazır olduğunu, Türkiye'nin özellikle Bosna Hersek'in NATO ve Avrupa Birliği (AB) üyeliğine önem verdiğini söylediği belirtildi.

İzzetbegoviç'in ayrıca, ülkedeki Boşnaklar'ın en büyük siyasi temsilcisi konumundaki Demokratik Eylem Partisi (SDA) Genel Başkanı Suleyman Tihiç'in Başbakan Erdoğan'a selamlarını ilettiği ve SDA ile AK Parti yönetimleri arasındaki dayanışmanın gelecekte de devam edeceğine vurgu yaptığı kaydedildi.

10 yıl önce