|

Katar''dan Sisi''ye uyarı

Katar, Mısır''daki darbecilerin İhvan''ı ''terörist'' ilan etmesini eleştirdi ve bu adımın protestocuları öldürmeyi meşru göstermek için alındığını belirtti. Uyarı, ''Daha önce cunta lideri Sisi''ye destek veren Katar saf mı değiştiriyor'' sorusuna yol açtı.

.
00:00 - 6/01/2014 Pazartesi
Güncelleme: 22:41 - 5/01/2014 Pazar
Yeni Şafak
Katar''dan Sisi''ye uyarı
Katar''dan Sisi''ye uyarı

Mısır''da 3 Temmuz''da darbeyle yönetime el koyan General Abdulfettah El Sisi''nin çevresindeki çember giderek daralıyor. ABD, İsrail ve Suudilerin başını çektiği Körfez ülkelerinden destek gören Sisi içerde Müslüman Kardeşler''in (İhvan) direnişini kıramazken dışardan da cuntaya itirazlar artmaya başladı.

İlk günlerde darbeci Sisi''ye destek veren Katar, Mısır''ın İhvan''ı ''terörist'' ilan etmesini eleştirdi ve bunu kendi işledikleri cinayetleri meşru göstermek için yaptıklarını ifade etti. Katar''ın uyarısına tepki veren cunta yönetimi, Katar''ın, Mısır içişlerine karışmaya devam etmesi halinde, diplomatik ilişkilerin kesileceğini açıkladı.

İHVAN''A KOMPLO

Öte yandan, cuntanın İhvan''ı terörist ilan etmek için bahane olarak ileri sürdüğü saldırının komplo olduğu belirtildi. İhvan, Mansura kentinde bulunan Dekahliye Emniyet Müdürlüğü''ne 23 Aralık''ta düzenlenen ve 16 kişinin öldüğü 100 kadarının yaralandığı saldırıyla bir ilişkisi olmadığını açıkladı.

Bu arada, Hüsnü Mübarek''in devrilmesi sırasında aktif rol oynayan 6 Nisan Hareketi, 10 gün sonra yapılacak yapılacak anayasa referandumunda ''hayır''oyu kullanılmasını istedi.


10 yıl önce