|

Nazi alkışı

Ateşkesi bozan İsrail, Gazze''ye yine ölüm yağdırdı. Atılan bombalar, 7''si aynı aileden 19 kişiyi öldürürken, suikast saldırısında Kassam Komutanı Dıyf''ın eşi ve 8 aylık çocuğu hayatını kaybetti. İsrail kabinesi ise, Gazzelilerin yüreğini yakan katliamı memnuniyetle karşıladı.

.
00:00 - 21/08/2014 Perşembe
Güncelleme: 23:54 - 20/08/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Nazi alkışı
Nazi alkışı

İsrail, zaten kırılgan olan ateşkes sürecini bir kez daha bombardımanla sonlandırdı. İsrail ordusunun, Gazze''den roket atıldığı iddiası üzerine ateşkesi bozarak yeniden başlattığı saldırılarda 2 günde 5''i çocuk 19 kişi hayatını kaybetti, 120 kişi de yaralandı. Suikast amaçlı düzenlenen bir bombardımanda ise, Hamas''ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Dıyf''ın eşi ve çocuğu yaşamını yitirdi.

TEL AVİV ''MUTLU''

Gazze''de saldırılarla birlikte yeniden feryatlar yükselirken, İsrail kabinesi katliamlar karşısında sevinç çığlıkları atıyor. Dıyf''a yönelik suikast girişimini memnuniyetle karşılayan İsrail İçişleri Bakanı Gideon Sa''ar, İsrail ordu radyosuna yaptığı açıklamada, ''Dıyf, Usame bin Ladin gibi. Suikast fırsatı bulunduğunda bunun değerlendirilmesi gerekiyor'' dedi. Sa''ar, ''Hedef, Hamas''ın askeri gücünü kırmak ya da Hamas''ı tamamen yok etmek'' dedi. İsrail Bilim Teknoloji ve Uzay Bakanı Yaakov Perry ise Dıyf''a yönelik suikast girişimine işaret ederek, ''Hiç kimsenin suikast tehdidi karşısında dokunulmazlığı olmadığına dair önemli bir işarettir'' ifadelerini kullandı.

HAMİLE KADIN ÖLDÜ

Öte yandan Gazze''deki görevi fiili olarak devam Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra, İsrail''in Gazze''nin doğusunda yer alan Deyr el-Belh bölgesine saldırısında biri hamile kadın, 3''ü çocuk aynı aileden 7 kişinin öldüğünü, 8 kişinin yaralandığını belirtti. Kudra, ölenlerin isimlerinin karnındaki bebeğiyle Nebile el-Luh (35), Rafet el-Luh (32), çocukları Mustafa, Ferah, Meysera ile Muhammed el-Luh (21) olduğunu söyledi. Son saldırılarla birlikte 7 Temmuz''da başlayan İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 36''ya yükseldi, 10 binden fazla Filistinli de yaralandı.

Savaşa mecbur bırakıyorlar

Gazze''de kalıcı ateşkesin sağlanması için Mısır''da yürütülen müzakerelere Filistin adına katılan heyette yer alan Hamas Siyasi Büro üyesi İzzet er-Raşak, ''İsrail, Filistinliler ve Hamas''ı yeniden savaşmaya mecbur bıraktı. Bu savaş karşısında mücadele etmek ve zafer kazanmak dışında başka bir seçeneğimiz yok'' ifadelerine yer verdi. Öte yandan Gazze''den roket atıldığı iddiası üzerine İsrail ordusu, yeniden saldırmaya başlamış, Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri ise İsrail''in iddialarını yalanlamıştı.

Ali bebek defnedildi

Gazze''den roket atıldığı iddiası üzerine İsrail ordusunun, yeniden başlattığı saldırılarda, Hamas''ın askeri kanadı Kassam Tugayları''nın komutanlarından Muhammed ed-Dıyf''ın eşi ve çocuğu hayatını kaybetti. Saldırıda hayatını kaybeden anne Vidad ile 8 aylık bebeği Ali, Halifeler Camisi'nde düzenlenen cenaze töreni sonrası toprağa verildi. Düzenlenen cenaze töreninde aile yakınları üzüntü yaşadı.

Suikast için bahane mi?

İzzeddin el-Kassam Tugayları''nın Komutanı Muhammed ed-Dıyf''a yönelik suikast girişimi soru işaretleriyle dolu. Hamas Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk, ''Beklenmedik bir şekilde İsrail''e 3 roket atıldığı duyuruluyor. Başbakan Benyamin Netanyahu müzakereleri durduruyor ve herkes büyük şaşkınlık içindeyken heyetini geri çekiyor, ateşkesi iptal ediyor'' ifadesini kullandı. Mısır''da taraflar arasında kalıcı ateşkesin sağlanması için yürütülen müzakerelerde yer alan Ebu Merzuk, ''Bu adımların sebebini anlamadık. Çok geçmeden Gazze''den herhangi bir roket atılmadığı ancak bunun Hamas lider kadrosuna yönelik saldırının bahanesi olduğu yönünde haber geldi'' dedi.


10 yıl önce