|

Suriye'de çürümeyen cesetler hayrete düşürdü

Cihan
00:00 - 19/12/2012 Çarşamba
Güncelleme: 14:37 - 19/12/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Gündem
Gündem

Suriye'nin Dera şehrinde, Esed güçleri tarafından öldürülen ve güvenlik endişesi sebebiyle parklara ve evlerin bahçelerine defnedilen cesetler mezarlıklara naklediliyor. Mezarlığa nakledilmek istenilen iki ceset görenleri hayrete düşürdü. Güvenlik gerekçesiyle boş bir alana geçici olarak gömülen sivil 2 kişinin cesedi görenleri hayrete düşürdü. Yayınlanan görüntülerde üzerindeki elbiseleriyle gömülen cesetlerin çürümeden sapasağlam olduğu ve alınlarındaki kanın akmaya devam ettiği görülüyor.

Suriye'de yönetime karşı ayaklanmanın ilk başladığı yer olan Dera'da, uzun bir süre önce Esed'e bağlı askerler ve Şebbiha milisleri tarafından öldürülen Enes Museleme ile Raid Ayyeş iki Suriyeli gömüldükleri bir evin bahçesinden çıkarıldı. Yayınlanan görüntülerde şahısların, apar topar üzerlerindeki kıyafetlerle, kefenlenmeden üzerlerine naylon parçalar örtülerek gömüldükleri görülüyor.

Görüntülerde mezarı açan şahıslar ilk olarak birbirlerine dönerek çok güzel bir koku aldıklarını söylüyorlar. Mezarı açanların şaşkınlıkları yan yana gömülen iki kişiyi çıkarınca bir kat daha artıyor. Günler önce gömüldükleri ifade edilen şahısların yeni gömülmüş gibi cesetlerinin çürümemesi ise adeta görenleri şoke ediyor. Cesetler daha sonra gömüldükleri yerden çıkarılarak mezarlığa götürülüyor.


11 yıl önce