|

100 kişiye kurşunlu infaz

Suriye''de, Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) adına savaşan radikal örgüt ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasındaki çatışmalar tüm şiddetiyle sürüyor. IŞİD, çatışmalar sonrasında Rakka''nın önemli kısmını ele geçirdi. IŞİD adına çatışan örgüt elemanlarının son iki günde 100''den fazla kişiyi kurşuna dizerek infaz ettiği belirtiliyor.

Cihan
00:00 - 13/01/2014 Pazartesi
Güncelleme: 11:14 - 13/01/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
100 kişiye kurşunlu infaz
100 kişiye kurşunlu infaz

Halep''te önemli bir üssünü kaybeden radikal örgüt IŞİD ile ÖSO arasında Rakka''da şiddetli çatışmaların yaşadığı kayd ediliyor. Üç gün süren çatışmalar sonrasında Rakka''nın büyük bölümünü ele geçiren IŞİD''in kentte büyük bir katliam gerçekleştirdiği bildirildi. Muhalifler, IŞİD''in son iki günde Rakka''da en az 100 kişiyi kurşuna dizerek infaz ettiği duyurdu.

Öte yandan Halep''te ÖSO''ya bağlı Mücahidin Ordusu ele geçirdikleri IŞİD''in merkez karargahında toplu mezarların bulunduğunu illeri sürdü. Sivil ve asker oldukları belirtilen şahısların infaz edilmelerinin ardından örgüt tarafından toplu halde gömüldükleri tahmin ediliyor. Şahısların elleri ve gözleri bağlanmış bir şekilde gömüldükleri ifade ediliyor.


10 yıl önce